ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...!!!

 

Η παράταξη του AfD είχε

ζητήσει «συζήτηση» με θέμα «Ελευθερία της έκφρασης στη Γερμανία» για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024. Η κριτική του AfD στόχευε, μεταξύ άλλων, στον λεγόμενο «Νόμο για την Προώθηση της Δημοκρατίας», που εισήχθη από τον συνασπισμό και ενάντια στη συρρίκνωση των χώρων συζήτησης και της κρατικής καταστολής. Απόψεις που αποκλίνουν από τη γραμμή της κυβέρνησης διώκονται από τις κρατικές αρχές και υβρίζονται δημόσια, αναφέρει το RT.de.

Εκτός από τον Γκότφριντ Κούριο, το αναλόγιο του AfD ανέλαβε και ο πρώην αξιωματούχος της Μπούντεσβερ Μάρτιν Ράιχαρτ. Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Reichardt κρατούσε μια μικρή γερμανική σημαία δίπλα του και ταυτόχρονα δήλωσε:

«Και η σημαία της Γερμανίας, μαύρη, κόκκινη και χρυσή, η σημαία της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, θα λάμψει στη Γερμανία! Η ενότητα, η δικαιοσύνη και η ελευθερία είναι η εγγύηση της ευτυχίας!».

Αμέσως μετά, η αντιπρόεδρος της βουλής (Bundestag) Yvonne Magwas (CDU) απηύθυνε δύο εκκλήσεις στον Reichardt για τάξη. Η Magwas είπε το εξής:

«Αγαπητέ κύριε Reichardt, δεν σηκώνουμε τίποτα εδώ, είμαστε ένα κοινοβούλιο του λόγου και όχι των συμβόλων κρατώντας ψηλά τις σημαίες και άλλα παρόμοια. Γι’ αυτό σας καλώ να την κατεβάσετε. Και σας καλώ σε τάξη γιατί χαρακτηρίζετε την κυβέρνηση ως εχθρό του συντάγματος και το επισημαίνετε ρητά. Και αν κληθείτε ξανά σήμερα, θα πρέπει να φύγετε από τον χώρο της βουλής. Θα ήθελα να σας το επισημάνω προληπτικά».

Στην επίσημη βιντεοσκόπηση της ομιλίας, που δημοσίευσε η Bundestag, η έκκληση για τάξη από τον Αντιπρόεδρο της Bundestag είναι δυσανάγνωστη και δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως τέτοια, καθώς το απόσπασμα ακολουθεί τα λόγια: «Αγαπητέ κύριε Reichardt, δεν κρατάμε οτιδήποτε πίσω. εδώ είμαστε ένα κοινοβούλιο του λόγου και όχι…». Ωστόσο, ο διάλογος είναι όλος στα κανάλια των social media.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις