Συμβαίνουν τόσα πολλά στον Ήλιο που ήρθε η ώρα τρόμου

 

Όπως πολλοί άλλοι

ανεξάρτητοι αστρονόμοι με τηλεσκόπια με καλά ηλιακά φίλτρα, ο Άλαν Φρίντμαν από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παρατήρησε τη γιγάντια ηλιακή κηλίδα AR3590.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν υπέροχο», γράφει ο Friedman, «αλλά χθες με έκπληξη είδα μια ασυνήθιστη σειρά ηλιακών κηλίδων στα αριστερά». Προσέξτε το κόκκινο πλαίσιο στη φωτογραφία του Ήλιου από τις 26 Φεβρουαρίου:

Οι ηλιακές κηλίδες σχηματίζονται συνήθως κατά μήκος του γεωγραφικού πλάτους, σχηματίζοντας οριζόντιες λωρίδες παράλληλες στον ηλιακό ισημερινό. Η σημερινή σύνθεση είναι κάθετη σε αυτή τη διάταξη. Σημαίνει κάτι αυτό;



Ίσως ναι, ίσως όχι. Ωστόσο, η κάθετη γραμμή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κάτι ασυνήθιστο στο εσωτερικό μαγνητικό δυναμό του Ήλιου – την κύρια πηγή όλων των διαστημικών καιρικών συνθηκών. Όπως το AR3590, αυτό το σποτ συγκρότημα αξίζει να το δείτε.

Σχόλιο από τους συντάκτες του The Big The One: Οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι και άλλοι συρρικνωμένοι γνωρίζουν τον όρο παρεϊδολική ψευδαίσθηση, όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος χτίζει ανεξάρτητα ορισμένα μοτίβα που διακρίνονται από σετ χωρίς νόημα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για ψευδαίσθηση – βλέπουμε πραγματικά τέσσερα σημεία να σχηματίζονται στην ίδια γραμμή. Και αυτή η γραμμή είναι κάθετη στη γενική κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου του ήλιου. Λίγο καλό υπάρχει σε αυτό.

Εν τω μεταξύ, οι λάτρεις της αστρονομίας σημειώνουν άλλα εκπληκτικά θαύματα:

Όπως μπορείτε να δείτε, οι τρεις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που δείχνουν την κατάσταση με τις ηλιακές εκλάμψεις έδειξαν μια έκλαμψη κατηγορίας X στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά ακριβώς το αντίστροφο.

Μόνο οι ιδιοκτήτες της υπηρεσίας γνωρίζουν τον ακριβή λόγο για αυτό που συμβαίνει, αλλά μας φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τον δορυφόρο:

Όλα αυτά τα όμορφα γραφήματα βασίζονται σε δεδομένα από τον δορυφόρο GOES-16, ο οποίος, μετά το τελευταίο ξέσπασμα, έχει κάποιες δυσλειτουργίες:

Ωστόσο, το ακόλουθο θαύμα δεν μπορεί να εξηγηθεί με ένα σφάλμα:


Έτσι, νωρίς το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου, την περίοδο 05:00 – 06:00 UT, οι δορυφόροι κατέγραψαν άλλη μια σειρά έξι εκρήξεων ακτίνων γάμμα, στις οποίες προστέθηκε άλλη μία το απόγευμα. Συνολικά SEVEN σε 24 ώρες, αν και πιο ενδιαφέροντα, φυσικά, ήταν τα έξι που ήρθαν το ένα μετά το άλλο.

Η πηγή αυτού του θαύματος είναι γνωστή μόνο στη NASA, αλλά είναι απίθανο οι λαμπεροί οπαδοί να τρέξουν να αναφέρουν σε όλους αυτό που βλέπουν εκεί. Εναλλακτικά, η πηγή των εκρήξεων ακτίνων γάμμα είναι ο Ήλιος, ο οποίος σταδιακά προετοιμάζεται για μια μικρονόβα. Ή η πηγή θα μπορούσε να είναι ο Nibiru, και τα θαύματα με τον Ήλιο είναι ήδη συνέπειες της εμφάνισης ενός νέου αστεριού κοντά στον Ήλιο.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποια θεωρία είναι σωστή, προσφέρουν το ίδιο συμπέρασμα. Συνοψίζεται στο γεγονός ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μια έκρηξη bada στον ήλιο, αόρατη από την εποχή των δεινοσαύρων. Απλώς είδαν κάτι παρόμοιο με μια μικρονόβα και μετά έσβησαν.

Δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει μπουμ αύριο. Εάν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λένε ψέματα και οι εκρήξεις ακτίνων γάμμα δεν γίνονται περισσότερες από πέντε ή έξι την ώρα, εξακολουθεί να υπάρχει ελάχιστος φόβος για θερμοπυρηνική έκρηξη στον ήλιο. Αλλά μόλις οι εκρήξεις ακτίνων γάμμα αρχίσουν να αριθμούνται σε δεκάδες μέσα σε 24 ώρες, τότε θα γίνει μπουμ και ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει σκόνη, επομένως παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις