EIMAI Σ ETOIMOTHTA


 Χθες κάποιος με ρώτησε "Πώς είσαι;" και ειλικρινά δεν ήξερα πώς να απαντήσω.

Σκέφτηκα: "Δεν αισθάνομαι άσχημα, άρα μάλλον είμαι καλά", οπότε μάλλον μη πειστικά απάντησα: "Είμαι καλά". Καθώς οι λέξεις έβγαιναν από το μυαλό μου, άρχισα να συλλογίζομαι τα πραγματικά μου συναισθήματα...

Η αλήθεια είναι ότι νομίζω ότι αισθάνομαι λίγο μουδιασμένος, κάτι που ακούγεται τρομερό και δεν μου ταιριάζει καθόλου, αλλά νομίζω ότι είμαι σε "ετοιμότητα", ως ένα είδος μηχανισμού επιβίωσης.

Τα τελευταία τρία χρόνια κατακλυζόμαστε από συναισθήματα φόβου, αβεβαιότητας, προσμονής, τρόμου, θυμού, αγωνίας, αηδίας, αντιποίνων, απογοήτευσης, θλίψης, δυσπιστίας, αμφιβολίας, πεποίθησης, ενθουσιασμού και ελπίδας. Μέρα με τη μέρα ένα τσουνάμι συναισθημάτων μας κατακτούσε και εγώ, τουλάχιστον, είμαι συναισθηματικά εξαντλημένος, όπως σίγουρα και πολλοί από εσάς.

Όλοι χρειαζόμαστε τις στιγμές "αναμονής" μας για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε και να ανασυνταχθούμε, οπότε ας θυμόμαστε να "παίρνουμε ανάσα" από καιρό σε καιρό. Αυτό το ταξίδι απαιτεί από όλους μας σωματική, ψυχική και πνευματική δύναμη.

Τα καλά νέα είναι ότι σιγά σιγά σκληραίνουμε, όχι με κακό τρόπο, αλλά απλά με πιο ανθεκτικό τρόπο, με τρόπο που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε όσα έρχονται. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα γίνει πιο ανώμαλο!

Για σήμερα, αν κάποιος με ρωτήσει πώς αισθάνομαι, η απάντηση είναι "είμαι σε ετοιμότητα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Εύστοχη επιλογή απάντησης.
    Γενικά πολύ όμορφο ειδικά στην αναφορά των συναισθηματικών καταιγιστικών εναλλαγών .
    Και ναι έρχεται τσουνάμι εξελίξεων που θα χρειαστεί να διαχειριστεί ο καθένας μας ακόμα έναν κατακλυσμό συναισθημάτων κυρίως αρνητικών.
    Υπάρχει ελπίδα.
    Καλή συνέχεια συνομοσιολογε.

    Poli μπλογκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ...ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε σε ετοιμότητα για τα δύσκολα που έρχονται και ορισμένοι γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι "βόλτα στο πάρκο", γιατί μπορεί να μην είναι μόνο ένας ιός τώρα, μπορεί και να μην λέγεται Eris τελικά αλλά δεν έχει σημασία, γιατί έτσι και αλλιώς από μόνο του το όνομα συμβολίζει την αστάθεια,τη δυσαρμονία,τη διχόνοια,τη διατάραξη της τάξης που εξυπηρετεί μόνο τους λίγους, θέτει σε κίνηση γεγονότα θυμού και αποκλεισμού αν θυμηθούμε την Έριδα από την μυθολογία που δεν καλέστηκε στον γάμο του Πηλέα αλλά και τον αποκλεισμό μας από τη διασκέδαση τα προηγούμενα χρόνια επειδή δεν είχαμε συμμετοχή στους εμβολιασμούς αλλά για μένα συμβολίζει και την συμφορά που ακολουθεί για να ξυπνήσουμε πραγματικά και για να αλλάξουμε την προσέγγισή μας σε αυτά που ζούμε.Πιστεύω ότι τώρα πολλά πράγματα θα τρέχουν ταυτόχρονα, εκτός από έναν ιό,το θέμα των τραπεζών ή τα οικονομικά θα τρέχουν ταυτόχρονα μαζί με θέματα ασφάλειας και έχω την αίσθηση ότι ο Οκτώβριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας από όλες τις απόψεις.Ναι είμαστε σε ετοιμότητα αλλά πάντα έχουμε στο μυαλό μας, ότι "το πιό βαθύ σκοτάδι είναι πρίν την αυγή"και ελπίζουμε σε αυτό.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ! ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ !
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ .
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ .
    Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ .
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αριστόμαχε δεν το βάζουμε κάτω, ούτε φοβόμαστε και ναι η πτώση τους είναι αναπόφευκτη αλλά θα υπάρξουν και δυσκολίες που δεν είναι προετοιμασμένοι όλοι για αυτές και πολλοί θα ξυπνήσουν απότομα από τον λήθαργο ή το Matrix, όπως θέλεις πες το.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις