Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse εξυπηρετούσε τους λογαριασμούς υψηλόβαθμων Γερμανών Ναζί μέχρι το 2020.

 


Αυτό αναφέρει η έρευνα που δημοσίευσε η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας των ΗΠΑ

«Η Credit Suisse προφανώς διατηρούσε λογαριασμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως, τουλάχιστον 99 ατόμων που ήταν είτε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ναζί στη Γερμανία είτε μέλη ομάδων που συνδέονται με τους Ναζί στην Αργεντινή.

70 Αργεντινοί λογαριασμοί με πιθανούς δεσμούς με τους Αργεντινούς Ναζί άνοιξαν στην Credit Suisse μετά το 1945, και τουλάχιστον 14 από αυτούς τους λογαριασμούς παρέμειναν ανοιχτοί τον 21ο αιώνα και μερικοί ακόμη και το 2020.

Η AlixPartners εντόπισε 21 λογαριασμούς από μια λίστα διαβόητων υψηλόβαθμων Ναζί που παρείχε η SWC, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκε σε διοικητή Ναζί που καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη και ενός άλλου που ανήκε σε διοικητή των SS που καταδικάστηκε. Ο λογαριασμός του καταδικασμένου διοικητή παρέμεινε ανοιχτός μέχρι το 2002, αλλά η τράπεζα δεν έχει ακόμη παράσχει πληροφορίες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία από αυτόν τον λογαριασμό ή από 85 άλλους αναγνωρισμένους λογαριασμούς.

Η τράπεζα είχε λογαριασμούς που ανήκαν σε ένα Γερμανό στέλεχος που δικάστηκε και αθωώθηκε στη Νυρεμβέργη, και σε έναν ναζιστή επιστήμονα που φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια των δίκων της Νυρεμβέργης, μεταξύ άλλων λογαριασμών που η τράπεζα δεν είχε ανακαλύψει προηγουμένως.

Ένας ανώτερος αξιωματικός των SS και ένας εκπρόσωπος της ναζιστικής εταιρείας Deutsche Wirtschaftsbetriebe GmbH (DWB) είχαν τραπεζικό λογαριασμό», αναφέρει η δημοσίευση .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις