ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ


Το ερώτημα είναι ποιος πραγματικά διευθύνει την μαχητική ομάδα RSF στο παρασκήνιο, ποιος θέλει να εμποδίσει το Σουδάν να γίνει κυρίαρχο;
Υποψιάζομαι τους συνήθεις ύποπτους όπως στο παρελθόν.

Λίγη ιστορία για το Σουδάν. 

Το Σουδάν ήταν κάποτε βρετανική αποικία και παρέμεινε ως το 1922.

Το 1998, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν στο Σουδάν και βομβάρδισαν το εργοστάσιο ναρκωτικών Ash Shifa κοντά στην πρωτεύουσα Χαρτούμ. 

Αυτό δικαιολογήθηκε επισήμως από το γεγονός ότι φέρεται να παρήχθη δηλητηριώδες αέριο εκεί και ότι το Σουδάν συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ . Μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.


Ήδη 250.000 άνθρωποι λέγεται ότι έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς στο νότο και 2,5 εκατομμύρια επλήγησαν έντονα από την πείνα. Την ίδια χρονιά, οι αναφορές για το αυξανόμενο δουλεμπόριο στο Νότο άρχισαν να εντείνονται. 
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Με το που γινεται το "πραξικοπημα", λεω σε κατι γνωστους που ξαφνικα ρωτουσαν, "μα καλα τι διαολο εγινε εκει ξαφνικα και χτυπιουνται 2 στρατηγοι μεταξυ τους, ειναι χαζοι?", τους λεω καθηστε να περασουν 3-4 μερες μια βδομαδα, και θα μαθουμε τον πραγματικο λογο, ουτε 48 δεν περασαν απο τοτε που ξεκινησε και ηδη βγαινουν τα πρωτα πραγματικα γεγονοτα και οι λογοι.
    ΡΩΣΙΑ VS ΗΠΑ. παντου χαμος, και θα ανοιξουν και αλλα μετωπα συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις