Ρωσία: Πολεμάμε το ΝΑΤΟ των 3,6 εκατ. στρατιωτών - Μέχρι το Κίεβο, εάν χρειαστεί
Η Ρωσία δεν πολεμά την Ουκρανία αλλά το ΝΑΤΟ
υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος κάλεσε το Κίεβο να ζυγίσει πολύ προσεκτικά εάν θα χρησιμομοποιήσει τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου που θα στείλει η Μ. Βρετανία.Σε σημερινές του δηλώσεις ο Medvedev υποστήριξε πως είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, καθώς όπως είπε αυτό επαφίεται στο μόνο αρμόδιο που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Putin.
Ωστόσο υποστήριξε πως αυτό εξαρτάται από αρκετές παραμέτρους και παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα.
«Θα πω το προφανές.
Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν πολεμά την Ουκρανία, το ημι-ναζιστικό ή ναζιστικό καθεστώς.
Η χώρα μας πολεμά το ΝΑΤΟ που έχει ένα στρατό 3,6 εκατομμυρίων στρατιωτών.
Συμμετέχουν σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο και πλέον δεν το κρύβουν» υπογράμμισε ο Medvedev, αναφέροντας πως το ΝΑΤΟ έχει από πίσω του χώρες με πληθυσμό πάνω από 800 εκατομμύρια ανθρώπους που στέλνουν συνεχώς οχήματα, πυρομαχικά και χρήματα στο Κίεβο.
Εάν χρειαστεί, θα πάμε στο Κίεβο
Ερωτηθείς για την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης, ο Medvedev είπε πως αυτή θα ολοκληρωθεί, μόλις επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί για την ασφάλεια όλων των εδαφών της Ρωσίας.
«Είναι απαραίτητο να πετάξουμε όλους τους ξένους που είναι παρόντες εκεί, με την ευρεία έννοια αυτής της λέξης, να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας που θα κάνει αδύνατο να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, σε βάθος περίπου 70-100 χιλιομέτρων, να την αποστρατιωτικοποιήσουμε, αν μιλάμε για το στρατιωτικό στοιχείο.
Και, αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε θα είναι απαραίτητο να ληφθούν κάποιες άλλες αποφάσεις.
Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εδώ.
Εάν είναι απαραίτητο να φτάσουμε στο Κίεβο, τότε θα πρέπει να πάμε στο Κίεβο.
Εάν είναι απαραίτητο να φτάσουμε στο Lviv, τότε θα πρέπει να πάμε στο Lviv για να εξαλείψουμε αυτή τη μετάδοση» υποστήριξε ο Medvedev.
Το κουτί της Πανδώρας
Επιπλέον, ο Medvedev κάλεσε τους Ουκρανούς να σκεφτούν πολύ καλά εάν θέλουν να ανοίξουν το «κουτί της Πανδώρας», κάνοντας χρήση των οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου που τους στέλνει η Μ. Βρετανία.
«Νομίζω ότι όσοι βρίσκονται και μένουν στην Ουκρανία θα πρέπει να προβληματιστούν για το εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους όπλα.
Αυτοί είναι που ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας.
Αυτοί είναι που το κάνουν, δεν συμβαίνει το αντίστροφο» είπε ο Medvedev, σημειώνοντας πως αν και τα όπλα αυτά δεν είναι καταγεγραμμένα ως πυρηνικά, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες πυρηνικών αποβλήτων.
Ως παράδειγμα ανέφερε το τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία το 1999 κατά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως καταγράφεται σημαντική αύξηση καρκινικών ασθενειών στη Σερβία.
Νόμιμοι στόχοι τα δυτικά όπλα
Όπως είπε ο Medvedev, όλα τα όπλα - αλλά και το προσωπικό - που θα στείλει η Δύση στην Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στόχους για τη Ρωσία.
«Είναι απολύτως προφανές ότι πρόκειται για μια άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση.
Οι αναλυτές τους το έχουν αναγνωρίσει.
Εάν στρατιωτικοί ειδικοί πάνε εκεί μαζί με αυτά τα όπλα, αυτό είναι άμεση απόδειξη ότι η χώρα εμπλέκεται στη σύγκρουση.
Επομένως, εάν τα συστήματα Patriot ή οποιαδήποτε άλλα όπλα καταστροφής μεταφερθούν στο έδαφος της Ουκρανίας μαζί με ξένους ειδικούς, σίγουρα είναι νόμιμος στόχος και υπόκεινται σε καταστροφή» υποστήριξε ο Medvedev, αναφέροντας πως όλοι αυτοί αποτελούν εχθρούς της Ρωσίας.
Η Δύση πολεμά τους Ρώσους πολίτες
Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Δύση με τις κυρώσεις της μάχεται κατά των απλών πολιτών της Ρωσίας.
Όπως είπε, η Δύση αναγκάζει τους Ρώσους να αγοράζουν προϊόντα και αγαθά σε υψηλές τιμές, μπλοκάρει τις τραπεζικές τους κάρτες και περιορίζει τα διεθνή ταξίδια τους.
«Ο δυτικός κόσμος μάχεται με τους πολίτες της χώρας μας.
Η Δύση μισεί το λαό μας.
Δεν πρόκειται μόνο για κάποιους αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Μας μισούν όλους και δεν πρέπει να τους το συγχωρήσουμε» υπογράμμισε ο Medvedev, κάνοντας λόγο για βαθύ κυνισμό από τη Δύση.
Το μέλλον βρίσκεται σε περιφερειακές συμμαχίες
Όπως είπε, ο κόσμος έχει αλλάξει σημαντικά και το μέλλον βρίσκεται σε περιφερειακές συμμαχίες, αναφέροντας ως παράδειγμα τους BRICS, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης.
«Δεν υπάρχει επιστροφή.
Τα πράγματα δεν θα είναι όπως παλιά.
Καλώς ή κακώς δεν το ξέρω, μάλλον θα είναι προς το καλύτερο» υποστήριξε ο Medvedev, τονίζοντας πως η εποχή που ο Αγγλοσαξονικός κόσμος υπαγόρευε, έχει τελειώσει.
«Τι θα συμβεί στη συνέχεια, δεν ξέρω.
Είναι όμως προφανές ότι πλησιάζει μια εποχή περιφερειακών συμμαχιών» είπε ο Medvedev, αναγνωρίζοντας πως ακόμα και αν αυτό είναι ένα βήμα προς το πίσω, σε κάθε περίπτωση – όπως σημείωσε – είναι καλύτερο από μια προσπάθεια προσομοίωσης ομοφωνίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή άλλου Οργανισμού.
Κίνδυνος κατάρρευσης ΟΗΕ
Μάλιστα εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του ΟΗΕ εάν η Δύση επιμείνει στη μεταρρύθμιση του, βάσει των δικών της επιθυμιών.
«Τα Ηνωμένα Έθνη είναι η πιο σημαντική διεθνής πλατφόρμα.
Ανησυχώ όμως για τις εξελίξεις επειδή είναι μεγάλες οι πιθανότητες ο ΟΗΕ να επαναλάβει τη θλιβερή μοίρα του προκατόχου του, της Κοινωνίας των Εθνών.
Το επίπεδο πολιτικοποίησης εντός του ΟΗΕ είναι πλέον εκτός ορίου.
Γίνονται συνεχώς προσπάθειες να προωθηθεί η ιδέα της μεταρρύθμισης των πάντων, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας, της αφαίρεσης των βασικών εθνών από τα δικαιώματα αρνησικυρίας τους, το οποίο, στην πραγματικότητα, είναι το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε, κατά τη γνώμη μου, ο ΟΗΕ θα πάψει να υπάρχει, όσο λυπηρό κι αν ακούγεται αυτό» κατέληξε ο Medvedev.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου