ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


 Όταν τα τρόφιμα υφίστανται επεξεργασία και εξευγενισμό, θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β9 (φυλλικό οξύ) αφαιρούνται. Συνθετικά θρεπτικά συστατικά όπως το φολικό οξύ (συνθετική βιταμίνη Β9) προστίθενται ξανά.

Και λοιπόν;

Το 2015, επιστήμονες χορήγησαν σε ενήλικους αρουραίους 20 φορές την RDI του φυλλικού οξέος. Οι αρουραίοι γέννησαν μωρά τα οποία μεγάλωσαν και ήταν υπέρβαρα & διαβητικά. Το 2022 ένα άλλο πείραμα βρήκε παρόμοια αποτελέσματα. Τα ζώα ελέγχου είχαν την ίδια διατροφή, αλλά ελάχιστη έκθεση σε φυλλικό οξύ. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν ήταν η διατροφή που προκαλούσε την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Θα μπορούσε αυτό να αναδείξει μια πιθανή σχέση μεταξύ συνθετικών θρεπτικών συστατικών & μεταβολικών ασθενειών;

 Πώς μπορούμε να πάρουμε ένα ολόκληρο τρόφιμο, να το καλλιεργήσουμε σε εξαντλημένο έδαφος, να το ψεκάσουμε με δηλητήριο, να το επεξεργαστούμε, να το διυλίσουμε, να το λευκάνουμε, να του αφαιρέσουμε τα θρεπτικά συστατικά, να του ξαναβάλουμε συνθετικά, να βάλουμε πρόσθετα τροφίμων & μετά να τα ρίξουμε όλα στα υπολείμματα του ολόκληρου τροφίμου;

Δεν πιστεύω ότι οι πρόγονοί μας έκαναν λάθος.

Δεν φταίει η τροφή, αλλά αυτό που της κάνουμε εμείς.

Η πραγματική τροφή δεν προκαλεί ασθένειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ε ΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΎΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΊΣ?!
    ΠΡΏΤΑ ΑΠΟΛΑ ΈΧΕΙΣ ΜΑΤΙΑ.
    ΣΩΣΤΆ? ΣΩΣΤΆ!
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΑΦΟΎ ΒΛΈΠΕΙΣ ΤΟ ΣΧΕΔΌΝ ΟΛΟΣΤΡΌΓΓΥΛΟ ΦΡΟΎΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΠΟΣΟ ΚΆΝΕΙ? ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΈΕΙ 4€ ! Η ΦΕΎΓΕΙΣ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΉ ΠΟΥ ΤΟΧΕΣ ΔΕΊ... Η ΑΠΤΗΝ ΤΙΜΉ,(ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΆΣ ΟΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΝΕΥΡΑ.ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΈΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΙ ΟΤΑΝ ΕΊΣΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΆΤΙ ΟΤΑΝ ΕΊΣΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΜΕΝΟΣ.)
    ΤΌΣΟ ΑΠΛΆ...!


    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΛΑΝΙΚΗΣ20 Δεκεμβρίου, 2022 15:38

    Ειδικά για το φυλλικό οξύ, την βιταμίνη D και την βιταμίνη Α δεν πρέπει να τις λαμβάνουμε σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από την συνιστώμενη δόση. Για τις υπόλοιπες γενικά δεν υπάρχουν περιορισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις