Μπαίνουμε σε περίοδο ψύχους!...ΖΗΤΩ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ....!!!

 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, η επιστήμονας

Βαλεντίνα Ζάρκοβα είπε στην The Epoch Times ότι η εργασία της του 2015 που προέβλεπε την έναρξη ενός μεγάλου ηλιακού ελάχιστου μεταξύ 2020 και 2053 επιβεβαιώθηκε, ωθώντας την να προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν σύντομα να πέσουν απότομα.

Τα μεγάλα ηλιακά ελάχιστα διαρκούν για πολλαπλούς ηλιακούς κύκλους, κατά τα οποία ο ήλιος παράγει λιγότερη ενέργεια και η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων είναι χαμηλή. Κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου μεγάλου ηλιακού ελάχιστου, του ελάχιστου Maunder μεταξύ 1645 και 1715, οι παγετώνες επεκτάθηκαν και ο ποταμός Τάμεσης στην Αγγλία συχνά πάγωνε.

«Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μεγάλου ηλιακού ελάχιστου θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια του ελάχιστου Maunder—και αυτό το μεγάλο ηλιακό ελάχιστο θα είναι συντομότερο», προέβλεψε η Ζάρκοβα.

Στη δημοσίευσή τους το 2015, η Ζάρκοβα και οι συνάδελφοί της εξήγαγαν ένα ζεύγος βασικών συστατικών από το μαγνητικό πεδίο του ηλιακού υποβάθρου. Συνέδεσαν αυτά τα συστατικά με ένα ζευγάρι μαγνητικών κυμάτων που προέρχονται από διαφορετικά στρώματα του ήλιου.

Μέσω ανάλυσης, η ομάδα προέκτεινε αυτά τα κύματα προς τα πίσω στον χρόνο, παίρνοντας αποτελέσματα που ταίριαζαν στενά με τη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων τα προηγούμενα 800 χρόνια. Χρησιμοποίησε την ίδια μεθοδολογία για να προβλέψει το μεγάλο ηλιακό ελάχιστο για τις επόμενες δεκαετίες.

Ως απόδειξη του μεγάλου ηλιακού ελάχιστου, η Ζάρκοβα ανέφερε δεδομένα ηλιακών κηλίδων από το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Βελγίου μαζί με τις πρόσφατες χαμηλές θερμοκρασίες και κλιματικά ακραία, συμπεριλαμβανομένου του ψυχρότερου χειμώνα που έχει καταγραφεί στον Νότιο Πόλο καθώς και του ασυνήθιστα κρύου, χιονισμένου καιρού του Τέξας στις αρχές του 2021.

Από την πλευρά της, η NASA δήλωσε το 2019 ότι «η πρόβλεψη καιρού για τον επόμενο ηλιακό κύκλο λέει ότι θα είναι ο πιο αδύναμος των τελευταίων 200 ετών», κάτι που συνάδει με την περίοδο χαμηλής δραστηριότητας ηλιακών κηλίδων Dalton αλλά και με τις σχετικά χαμηλές παγκόσμιες θερμοκρασίες περίπου από το 1790 έως το 1830.

Ωστόσο, ο οργανισμός (NASA) ισχυρίστηκε ότι ένα μεγάλο ηλιακό ελάχιστο, εάν συμβεί, «θα χρησιμεύσει μόνο για να αντισταθμίσει μερικά χρόνια υπερθέρμανσης που προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες».

Η Ζάρκοβα, αντίθετα, υποστήριξε ότι ένα μεγάλο ηλιακό ελάχιστο θα μπορούσε να μειώσει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες έως και 1 βαθμό Κελσίου.

Είπε επίσης στην The Epoch Times ότι το κόστος του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να είναι κάπως υπερεκτιμημένο, επισημαίνοντας ότι η αύξησή του συνέβη την ίδια στιγμή που το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής διπλασιάστηκε.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το αυξανόμενο διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας ευθύνεται για έως και 40 τοις εκατό των βελτιώσεων στις βασικές αποδόσεις των καλλιεργειών στις ΗΠΑ από το 1940.

Η Ζάρκοβα πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις στο βόρειο ημισφαίριο θα πρέπει να προετοιμάσουν τους πολίτες τους για μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Ωστόσο, προς το παρόν, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν τοποθετηθεί για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη σύνοδο κορυφής COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Το τρέχον ρεκόρ θερμοκρασίας έχει αποτελέσει θέμα διαμάχης. Διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Huntsville (UAH), την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους φορείς, έχουν δείξει ασυνήθιστα υψηλές παγκόσμιες θερμοκρασίες τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι συνάδουν με την υπερθέρμανση του πλανήτη που οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Άλλες πηγές επικρίνουν ορισμένα από αυτά τα δεδομένα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα συμπεράσματα σχετικά με την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ψευδή, υπερεκτιμημένα ή παραπλανητικά.

Η Ζάρκοβα πιστεύει ότι τουλάχιστον μερικοί από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην προώθηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη γνωρίζουν την πιθανότητα επίγειας ψύξης στο πολύ κοντινό μέλλον.

«Θέλουν να κερδίσουν χρήματα – από τους φόρους ή οτιδήποτε πάρουν από την πράσινη τεχνολογία – το συντομότερο δυνατό, γιατί θα εκτεθούν πολύ γρήγορα», είπε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. «Θέλουν να κερδίσουν χρήματα – από τους φόρους ή οτιδήποτε πάρουν από την πράσινη τεχνολογία – το συντομότερο δυνατό, γιατί θα εκτεθούν πολύ γρήγορα», είπε.
    Aς είναι καλά η Γκρέτα που θα τους βγάλει από το αδιάξοδο.
    ΕΥΓΕ στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τελευταία χρόνια έπαψαν να αναφέρουν την υπερθέρμανση του πλανητη. Το παραμυθι άλλαξε τίτλο κι έγινε κλιματική αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν ... έχεις μείνει πίσω! Συγχρονιστήτε ...
      ΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΚΡΊΣΗ το λέμε τώρα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις