Αυτές οι χώρες διαθέτουν έναν Διακόπτη Τερματισμού του Διαδικτύου …

 

Τι νομίζετε ότι θα συνέβαινε αν ο Πρόεδρος των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ έκρινε

απαραίτητο, για την “εθνική ασφάλεια”, να γυρίσει τον Διακόπτη Τερματισμού του Διαδικτύου; Σε αυτούς τους ψηφιακούς καιρούς, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, η προκατάληψη της κανονικότητας φαίνεται να έχει σταθερή επιρροή στην πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ και πολλοί εμμένουν στη θεωρία “δεν μπορεί να συμβεί εδώ”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για να εξετάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο του κλεισίματος του διαδικτύου, από το 2019, έχουν υπάρξει 237 σημαντικές διακοπές λειτουργίας του διαδικτύου σε 45 χώρες.

Τι είναι ο Διακόπτης Τερματισμού του Διαδικτύου;

Ένας διακόπτης τερματισμού διαδικτύου είναι μια συσκευή / λογισμικό / ρύθμιση που επιτρέπει σε κάποιον να τερματίσει κάθε πρόσβαση στο διαδίκτυο εντός μιας περιοχής ή χώρας επ ΄αόριστον. Εάν ενεργοποιηθεί, ο διακόπτης τερματισμού θα εμποδίσει τους πάντες να ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ψωνίζουν στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες messenger, να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει σύνδεση στο διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή τηλεφωνικής επαφής (ποικίλλει ανά περίπτωση).

Ποιες χώρες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτού του διακόπτη;

Οι χάκερς έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν ολόκληρο το σύστημα του διαδικτύου. Ωστόσο, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης καταφύγει σε διακοπές λειτουργίας, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο για τη δημόσια ασφάλεια. Για παράδειγμα, η Ινδία (ένα δημοκρατικό έθνος) έγινε ο παγκόσμιος ηγέτης στο κλείσιμο, το 2019, με πάνω από 150 σε 3 χρόνια.

Κούβα

Στις 11 Ιουλίου, Κουβανοί πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και τις διακοπές ρεύματος. Μέσα σε δύο ημέρες, η κουβανική κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κίνα

Πίσω στο 2009, ξέσπασαν ταραχές στο Σινγιάνγκ. Οι κομμουνιστές απάντησαν κλείνοντας το διαδίκτυο στην περιοχή για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αίγυπτος

Εν μέσω διαμαρτυριών, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ διέκοψε σχεδόν κάθε πρόσβαση στο διαδίκτυο και έκλεισε όλες τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το κλείσιμο διήρκεσε πέντε ημέρες.

Ιράν

16 Νοεμβρίου 2019, οι αρχές του Ιράν γύρισαν τον διακόπτη, βυθίζοντας τους πολίτες στο ψηφιακό σκοτάδι για σχεδόν 11 ημέρες. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, το εσκεμμένο κλείσιμο ήταν μια προσπάθεια απόκρυψης των φρικτών δολοφονιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ζιμπάμπουε

Το 2019, ο Πρόεδρος Mnangagwa ανακοίνωσε αύξηση της τιμής των καυσίμων. Οι διαμαρτυρίες κατά της αύξησης προκάλεσαν το κλείσιμο του διαδικτύου από τον Mnangagwa.Επικριτές χαρακτήρισαν το κλείσιμο ως “απόπειρα απόκρυψης αυξανόμενων αναφορών για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων”.

Νότιο Σουδάν

Διαδηλώσεις; Μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό με το κλείσιμο του διαδικτύου.

Ζάμπια

Η ημέρα των εκλογών, το 2021, δικαιολογούσε το κλείσιμο πολλών πλατφορμών κοινωνικών μέσων και ορισμένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Αν και η κυβέρνηση της Ζάμπιας διέψευσε τα δημοσιεύματα, ο Αμός Μαλουπένγκα ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει δισταγμός για λήψη κατάλληλων μέτρων.

Κολομβία

Η κυβέρνηση της Κολομβίας χρησιμοποίησε αυτό το καινοτόμο μέσο για να σταματήσει τις διαδηλώσεις τον Μάιο του 2021 κλείνοντας το διαδίκτυο.

Δημοκρατία του Κονγκό

Άλλη μία μέρα με κλείσιμο του διαδικτύου το 2021. Αυτή τη φορά στη Δημοκρατία του Κονγκό.

Αρμενία

Η πολιτική αναταραχή οδήγησε σε κλείσιμο του διαδικτύου.

Ρωσία

Νομίζω ότι η αναφορά της λέξης «εκλογές» σχετικά με τη Ρωσία είναι αρκετή για να κάνει κάποιον να γελάσει. Έχετε μια ενοχλητική εφαρμογή παρακολούθησης εκλογών που χρειάζεται να κλείσετε; Μια μερική διακοπή του διαδικτύου μπορεί να κάνει αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

Μιανμάρ

Πραξικόπημα σε εξέλιξη; Καλύτερα να κλείσεις το διαδίκτυο.

Αιθιοπία

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έκλεισε το διαδίκτυο 12 φορές πριν συσκοτίσει τη χώρα για σχεδόν 16 ημέρες το 2020. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι πρόκειται για απόπειρα φίμωσης ακτιβιστών που απαιτούσαν δικαιοσύνη για τη δολοφονία ενός αγαπημένου μουσικού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διακόπτη τερματισμού του διαδικτύου;

Από τεχνικής πλευράς, ναι.

Σύμφωνα με έναν εντελώς αντισυνταγματικό νόμο της δεκαετίας του 1930 47 USC 606: Πολεμικές Δυνάμεις του Προέδρου, Κεφάλαιο 5, Υποσύνολο VI, ο Πρόεδρος έχει την εξουσία να χειρίζεται αυτό το ισχυρό όπλο.

“γ) Αναστολή ή τροποποίηση κανόνων και κανονισμών που ισχύουν για ορισμένους σταθμούς εκπομπής ή συσκευές

Μετά την προκήρυξη από τον Πρόεδρο ότι υπάρχει πόλεμος ή απειλή πολέμου, ή κατάσταση δημόσιου κινδύνου ή καταστροφής ή άλλης εθνικής έκτακτης ανάγκης, ή προκειμένου να διατηρηθεί η ουδετερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος, εάν το κρίνει αναγκαίο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή άμυνας, μπορεί να αναστείλει ή να τροποποιήσει, για όσο χρονικό διάστημα κρίνει σκόπιμο, τους κανόνες και τους κανονισμούς που ισχύουν για οποιονδήποτε ή όλους τους σταθμούς ή συσκευές που είναι ικανοί να εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες εντός της δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως προβλέπεται από την Επιτροπή, και μπορεί να προκαλέσει το κλείσιμο οποιουδήποτε σταθμού ραδιοεπικοινωνίας ή οποιασδήποτε συσκευής ικανής να εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες μεταξύ 10 χιλιοκύκλων και 100.000 μεγακύκλων, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση ως βοήθημα ναυσιπλοΐας πέραν των πέντε μιλίων και την αφαίρεσή της από τη συσκευή και τον εξοπλισμό της, ή μπορεί να επιτρέψει τη χρήση ή τον έλεγχο οποιουδήποτε τέτοιου σταθμού ή συσκευής ή/και της συσκευής και του εξοπλισμού της, από οποιοδήποτε τμήμα της κυβέρνησης σύμφωνα με τους κανονισμούς που μπορεί να ορίσει για την δίκαιη αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Ίσως νομίζετε ότι αυτό ισχύει μόνο για τους ασυρμάτους. Δεν θα μπορούσε να ισχύει για το λάπτοπ ή το τηλέφωνό σας, σωστά;

Μην ξεχνάτε ότι οι συσκευές σας χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι συσκευές σας μπορούν να έχουν πρόσβαση στους Χάρτες Google, γεγονός που θα χαρακτήριζε τον υπολογιστή σας ως βοήθημα πλοήγησης.

Τι εμποδίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ από να χαρακτηρίσει τα ΠΑΝΤΑ κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης;

“Η φυσική πρόοδος των πραγμάτων είναι να αποδίδει η ελευθερία και να κερδίζει έδαφος η κυβέρνηση .” — Thomas Jefferson

Αν σκεφτείτε ότι η Αμερική πιστεύει τώρα ότι ο ρατσισμός είναι μια «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία», οι κυβερνητικές αρχές θα μπορούσαν πολύ πιθανόν να θεωρήσουν μια κρίση δημόσιας υγείας ως «δημόσιο κίνδυνο, καταστροφή ή άλλη κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης». Ω, όχι! Η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το ίντερνετ!

“Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ήταν πάντα το πρόσχημα με το οποίο διαβρώθηκε κάθε διασφάλιση της ατομικής ελευθερίας — και μόλις ανασταλούν δεν είναι δύσκολο για οποιονδήποτε έχει αναλάβει τέτοιες εξουσίες έκτακτης ανάγκης να φροντίσει ώστε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης να συνεχιστεί.” — FA Hayek

Αυτό το νομοσχέδιο δίνει επίσης στους ένοπλους άνδρες την ιδέα ότι μπορούν να πάρουν τον εξοπλισμό σας.

Τι νομίζετε ότι θα συνέβαινε στις ΗΠΑ αν ο διακόπτης πατιόταν;

Ενώ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι επικοινωνίες, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιπτώσεις, ειδικά αν συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν “ηλεκτρονικό λογαριασμό” και πληρώνουν για τα πάντα στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές για κάθε είδους σκοπό. Τα ΑΤΜ είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Πολλές επιχειρήσεις βασίζονται σε σύνδεση στο διαδίκτυο για καθημερινές λειτουργίες. Η Daisy είπε σχετικά με το θέμα: “Όταν δούλευα για μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, έπρεπε να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο για να προγραμματίσουμε όλες αυτές τις μονάδες υπολογιστών που ελέγχουν το όχημά σας, να αναζητήσουμε κωδικούς δυσλειτουργίας και να καθορίσουμε αν μια επισκευή καλύπτεται ή όχι από εγγύηση”. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας επιχείρησης που χρησιμοποιεί συνεχώς το διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά, πολλά περισσότερα.

Πολύ περισσότερα πράγματα απ΄’οτι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα τερματιστούν αμέσως.

“Βγάλτε από την πρίζα” το Νόμο περί Διακόπτη Τερματισμού του Διαδικτύου του 2020.

Πέρυσι το 2020, η βουλευτής Tulsi Gabbard εισήγαγε στο Κογκρέσο τον νόμο του 2020 για τον τερματισμό του Διαδικτύου. Καθώς το Κογκρέσο δεν αρνήθηκε το νομοσχέδιο, το άφησαν να τεθεί υπό διαπραγμάτευση.

Το 2016, βιώσαμε κάτι παρόμοιο όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να ακούσει μια αίτηση για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με το «μυστικό» πρωτόκολλο διακοπτών τερματισμού του διαδικτύου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Επειδή χρειαζόμαστε έναν διακόπτη τερματισμού του διαδικτύου. ΑΥΤΟ είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

 

“Η αναγκαιότητα είναι η δικαιολογία για κάθε παραβίαση της ανθρώπινης ελευθερίας. Είναι το επιχείρημα των τυράννων. Είναι το δόγμα των σκλάβων.” — Γουίλιαμ Πιτ

 

 

 

 

 

 

Μετάφραση: Μάρη Λιώκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Καλησπερα Πατριδα .Καποια νεα υπαρχουν τα εχω κανει μεταφραση και ανεβαζω και το λινκ να μπορεσετε να δειτε περισσοτερα. Έφυγαν οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών
    Με την Άνγκελα Μέρκελ να αποχωρεί από την καγκελάριο, ο πρώην επικεφαλής οικονομικός σύμβουλός της, Γενς Βάιντμαν, ανακοίνωσε σχέδια να παραιτηθεί στο τέλος του έτους από επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank μετά από μια δεκαετία στο τιμόνι της εθνικής κεντρικής τράπεζας.
    Ο Πρόεδρος της Fed του Ντάλας Κάπλαν και ο Πρόεδρος της Fed της Βοστώνης Έρικ Ρόσενγκρεν θα αποσυρθούν μετά το ζήτημα της ηθικής.
    Καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση στον πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν.
    Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πίτερ Καζιμίρ κατηγορήθηκε για διαφθορά.
    Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των Φιλιππίνων Μπέντζαμιν Ντιόκνο δήλωσε ότι είναι με "ομαδικό μεταβατικό" και ότι είναι πιο συνετό για τη χώρα να καθυστερήσει τη νομισματική σύσφιξη.
    Η τουρκική λίρα έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ τη νύχτα, αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε νέο γύρο απολύσεων στην κεντρική τράπεζα της χώρας.
    Έτσι, η κεντρική τράπεζα αρχίζει να ανησυχεί. Έκαναν λάθος για τον πληθωρισμό επειδή έκαναν λάθος με τις αλυσίδες εφοδιασμού και ίσως έκαναν λάθος για τις αγορές εργασίας, για τις οποίες μόλις είχαν περάσει χρόνια για να μάθουν ότι δεν είχαν σοβαρή διαπραγματευτική δύναμη.
    Συνέχεια... Μείνετε συντονισμένοι!. www.cnbc.com ,gesara.news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Space Force Supra Coders .Οι πρώτοι 15 Supra Coders εξουσιοδοτούν ήδη τη Space Force να είναι μια λιτή και ευέλικτη υπηρεσία κάνοντας βελτιώσεις στις διαδικασίες και αναπτύσσοντας νέο λογισμικό για Guardians σε όλη τη Space Force.
    Τα Supra Coders διορθώνουν προβλήματα διαστημικού λογισμικού εν κινήσει. Ένα νέο πρόγραμμα Supra Coder εντός των δέλτα του Space Operations Command, των μονάδων τακτικού επιπέδου της Space Force, παρέχει εκπαίδευση κωδικοποίησης λογισμικού στους διαστημικούς χειριστές Guardians, ώστε να μπορούν να διορθώνουν γρήγορα προβλήματα λογισμικού χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν εργολάβους ή ειδικούς λογισμικού. www.spoc.spaceforce.mil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έρχονται τα τηλέφωνα Q. Πείτε αντίο στα παλιά τηλέφωνα.
    Τα Q-Phones έχουν ήδη αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο με τελική αναβάθμιση λογισμικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Αυτό το smartphone είναι τρισδιάστατο και υψηλής ποιότητας. Θα γίνει ένα από τα κύρια εργαλεία άμεσης πίστωσης και δαπανών στην καθημερινή ζωή για το λιανικό και επιχειρηματικό εμπόριο των καταναλωτών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
    Πρόκειται για μια επιχείρηση παραγωγής πεντακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις χώρες.
    Το κόστος μπορεί να αυξηθεί καθώς επτά δισεκατομμύρια Q-phone θα εκταμιευθούν σε όλους τους ανθρώπους στη γη.
    Το QFS θα δημιουργήσει το δικό του Διαδίκτυο που θα λειτουργεί με τον τριαδικό του κώδικα και ίσως ένα δίκτυο G8 για το SATCOM. t.me/ITandTechnologies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιχείρηση Starfall. Νέο Διαδίκτυο;
    H.R.5123 - American Freedom and Internet Access Act of 2021
    Introduced 08/27/2021
    SEC. 2. OPERATION STARFALL.
    Το αργότερο 45 ημέρες μετά την ημερομηνία ψήφισης του παρόντος Νόμου, ο Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας,
    σε συνεννόηση με τον Αρχηγό Διαστημικών Επιχειρήσεων, θα αναπτύξει και θα ξεκινήσει την εφαρμογή της «Επιχείρησης Starfall»,
    ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη στρατοσφαιρικών μπαλονιών, αεροστατών ή δορυφορικής τεχνολογίας ικανών να αποδώσουν γρήγορα
    ασύρματο internet οπουδήποτε στον πλανήτη από τη στρατόσφαιρα ή υψηλότερη.
    www.congress.gov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περισσοτερα εδω https://gesara.news/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://kanenazori.com/2021/10/23/aytos_einai_o_stoxos_tous/

    Η φρίκη που βασιλεύει στην Κίνα προεικόνιση του παγκόσμιου κράτους του αντιχρίστου.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://kanenazori.com/2021/10/21/diko_mas_ein_ayto/

    Και... Τα νέα οχήματα της Αστυνομίας πλήρως αυτόνομα, το φόβητρο των κακοποιών...
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις