"Original Play"

Αποτέλεσμα εικόνας για Original Play 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποτίθεται ότι θέλει να ενισχύσει τα δικαιώματα των παιδιών και έχει ξεκινήσει τροποποίηση του

βασικού νόμου. Αλλά προφανώς δεν θέλει να αντιμετωπίσει μια εθνική απαγόρευση του "Original Play". Το "Original Play" είναι το όνομα μιας έννοιας σύμφωνα με την οποία οι ξένοι μπορούν να πάνε στα γερμανικά κέντρα ημερήσιας φροντίδας έναντι αμοιβής για "παιχνίδι" με παιδιά. Οι γονείς δεν ενημερώνονται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τα δικαιώματα των παιδιών και έχει ξεκινήσει τροποποίηση του βασικού νόμου. Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη στο Βερολίνο ότι τα δικαιώματα των παιδιών θα πρέπει να συμπεριληφθούν ρητά στο σύνταγμα. Ωστόσο, είναι αβέβαιο εάν το έργο θα οδηγήσει σε τίποτα, επειδή τα δύο τρίτα των πλειοψηφιών στο Bundestag και στο Bundesrat είναι απαραίτητα για αλλαγές στον Βασικό Νόμο. Ο μεγάλος συνασπισμός εξαρτάται λοιπόν από την έγκριση της αντιπολίτευσης, η οποία έχει ήδη εκφραστεί κριτικά - είτε επειδή το σχέδιο πηγαίνει πολύ μακριά είτε δεν επαρκεί για αυτό. «Τα παιδιά δεν είναι λίγοι ενήλικες. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και έχουν ειδικές ανάγκες », δήλωσε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht (SPD). "Αυτό θα αναγνωριστεί επίσης ρητά στον Βασικό Νόμο."

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, το άρθρο 6 του βασικού νόμου, το οποίο ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ γονέων, παιδιών και κράτους, πρέπει να συμπληρωθεί με το ακόλουθο εδάφιο: «Τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός τους να εξελιχθούν σε ανεξάρτητες προσωπικότητες, πρέπει να σεβαστούμε και να προστατευτούμε. Τα καλύτερα συμφέροντα του παιδιού πρέπει να ληφθούν δεόντως υπόψη. Το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών για ακρόαση πρέπει να τηρείται. Η πρωταρχική ευθύνη των γονέων παραμένει ανεπηρέαστη. "

Η υποτιθέμενη ωθηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τα δικαιώματα των παιδιών δεν είναι πολύ αξιόπιστη. Όποιος δεν απαγορεύει την αμφιλεγόμενη εκπαιδευτική ιδέα "Original Play" στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας της Γερμανίας σε εθνικό επίπεδο δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Η αναφορά στην αρμοδιότητα της χώρας δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το σημείο, ειδικά επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της κρίσης της Κορώνας ότι μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση στις χώρες.

Η Deutsche Wirtschaftsnachrichten εξηγεί σε μια ανάλυση: «Το« Original Play »είναι το όνομα μιας έννοιας σύμφωνα με την οποία οι ξένοι επιτρέπεται να πάνε στα γερμανικά κέντρα ημερήσιας φροντίδας έναντι αμοιβής για να« παίξουν »με παιδιά. Οι γονείς δεν ενημερώνονται. "Το Original Play ανοίγει την πόρτα για κακοποίηση", δήλωσε ο υπουργός Οικογένειας της Βαυαρίας Schreyer. Μέχρι σήμερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αντέδρασε 

Το "Original Play" έχει πλέον απαγορευτεί στο Βερολίνο, το Βραδεμβούργο, τη Βαυαρία, τη Βρέμη και τη Ρηνανία-Παλατινάτο. Ωστόσο, η Γερμανία έχει 16 ομοσπονδιακές πολιτείες, οπότε το "Original Play" εξακολουθεί να επιτρέπεται σε έντεκα ομοσπονδιακά κράτη.

Το πρόγραμμα ARD "Contrasts" είχε μεταδώσει μια σκληρή έκθεση στα τέλη Οκτωβρίου 2019 .

Ορισμένοι γονείς έχουν τη γνώμη τους στην έκθεση. «Όταν έβλεπα στις φωτογραφίες πόσοι ξένοι είχαν παίξει με τα παιδιά μας, ένιωσα πολύ άρρωστος. Κακό, θυμό και αδυναμία, τι συνέβη », είπε ο πατέρας Β. Από το Βερολίνο.

Ένας άλλος πατέρας λέει: «Στο πλαίσιο αυτού του πρωτότυπου παιχνιδιού, ο γιος μας ανέφερε και έπαιξε πολύ ρητά, ναι, σεξουαλικά και βίαια πράγματα σε εμάς. Δεν μιλάμε μόνο για σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση, βιασμό, αλλά και για βία, ταπείνωση, σαδισμό. Και για εμάς φάνηκε γρήγορα σαν να είχε όλο το σύστημα. Υπήρχε κάποτε η πληροφορία ότι ο ιδρυτής αυτού του παιχνιδιού, ένας Αμερικανός, θα έπρεπε να έρθει στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας και ειπώθηκε ότι θα έδινε επίσης μια διάλεξη στο πλαίσιο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε: τουλάχιστον εννέα περίεργοι ενήλικοι ήρθαν που δεν είχαμε ξαναδεί. "

Ο πατέρας S. κυριολεκτικά: «(...) ότι την έφερε κάπου αλλού από τη δασκάλα. Τότε έπαιξαν με άλλους μεγάλους και δεν της άρεσε. Ούτε τα άλλα παιδιά που ήρθαν μαζί μου. Μια άλλη φορά η κόρη μου μου έδειξε πώς ο κύριος εκπαιδευτικός, ο επικεφαλής του παιδικού σταθμού, έσφιξε τη μύτη του στο κάτω μέρος της και ότι έκανε το ίδιο με άλλα παιδιά. "

"Οι γονείς στο Βερολίνο και το Αμβούργο ανέφεραν περιπτώσεις κακοποίησης και ακόμη και βιασμού", σύμφωνα με την ARD.

Η εκπομπή ARD προκάλεσε την απαγόρευση του "Original Play" σε ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη. Αλλά δεν υπάρχει εθνική απαγόρευση.


Σε μια αναφορά στο Change.org ενάντια στο "Original Play" , πολλά άτομα έχουν συγκεντρωθεί για να εγγυηθούν την προστασία των παιδιών στη Γερμανία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις