Με ελικόπτερο σαν το Ντε Λα Ρουά στην Αργεντινή θα «δραπέτευε» ο Μ.Μακρόν για να «γλιτώσει» από τα «κίτρινα γιλέκα»

Με ελικόπτερο σαν το Ντε Λα Ρουά στην Αργεντινή θα «δραπέτευε» ο Μ.Μακρόν για να «γλιτώσει» από τα «κίτρινα γιλέκα» 


Ελικόπτερο περίμενε τον Μ.Μακρόν για να «δραπετεύσει» όπως ο Ντε Λα Ρουά στην Αργεντινή στις ταραχές του 2001 και να γλιτώσει από
τα «κίτρινα γιλέκα» σε περίπτωση που αυτά έσπαγαν τον κλοιό των 8.000 αστυνομικών που προστάτευαν το προεδρικό μέγαρο!

Ένα ελικόπτερο ήταν σε ετοιμότητα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, για να απομακρύνει τον Μακρόν από το προεδρικό Μέγαρο, στην περίπτωση που η διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, έπαιρνε ανεξέλεγκτη μορφή, όπως αναφέρει το ledauphine.com.

«Αφήστε τους να έρθουν να με πάρουν». Αυτό φέρεται να είχε δηλώσει ο πρέοδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν όταν είχαν αρχίσει οι πρώτες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Οι διαδηλωτές έφτασαν το Σάββατο μέχρι τον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου των Παρισίων. Όμως οι άντρες ασφαλείας του Μακρόν, αποφάσισαν να μην τον αφήσουν να πραγματοποιήσει την.. απειλή του, να τους αφήσει να τον πάρουν, και είχαν σε ετοιμότητα ελικόπτερο της γαλλικής Αεροπορίας προκειμένου να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.
Δεν χρειάστηκε, βέβαια, να το χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος Μακρόν, αφού οι 8.000 αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο.













ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις