Η πλατεία… «Εσκομπάρ» στη Θεσσαλονίκη...!!!

 


Παρά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα μέσα της εβδομάδας εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που οδήγησε στη
σύλληψη 43 ατόμων για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ανάμεσά τους και άτομα που φέρονται ως εγκέφαλοι εγκληματικών οργανώσεων, οξύτατο παραμένει το πρόβλημα στις γειτονικές με το πανεπιστήμιο περιοχές και κυρίως στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για μία πλατεία, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή, «αγκαλιάζει» ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα και βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από ένα άλλο επίσης τεράστιας σημασίας μνημείο, την Καμάρα.
Από τη συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με πολλά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και εμπορικά μαγαζιά, καθημερινά διέρχονται χιλιάδες άτομα, ανάμεσά τους και δεκάδες ή και εκατοντάδες τουρίστες, που φτάνουν για τα δύο μνημεία.

Περίοικοι, με δόση ειρωνείας και αγανάκτησης, αποκαλούν πλέον την πλατεία Αγίου Γεωργίου ως «πλατεία Εσκομπάρ». Σημειώνουν ότι το πρόβλημα στην περιοχή εμφανίστηκε τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια και παρά τις κινητοποιήσεις τους και τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους προς τις αστυνομικές, αλλά και τις κρατικές αρχές, δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

«Αστυνομικοί με μηχανές διέρχονται σχεδόν καθημερινά από την περιοχή μας. Κάνουν ελέγχους σε περιθωριακά άτομα και μπροστά μας έχουν γίνει πολλές συλλήψεις. Ωστόσο, μετά από λίγα 24ωρα βλέπουμε τους ίδιους διακινητές, να πουλάνε ναρκωτικά ακόμα και στα ίδια σημεία»

«Ναρκοπιάτσες» υπάρχουν σχεδόν σε ολόκληρο το μήκος της οδού Αρριανού, μέχρι τις συμβολές της με τις οδούς Ολύμπου και Φιλίππου. Άλλες «ναρκοπιάτσες» της περιοχής είναι η πεζόδρομος της οδού Μελενίκου και η οδός Αρμενοπούλου.

















ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις