Εκδιώχθηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας προσφύγων επειδή ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για το πάρτι του 1,6 δισ. ευρώ

Εκδιώχθηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας προσφύγων επειδή ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για το πάρτι του 1,6 δισ. ευρώ 


Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσονται τα όσα αποκάλυψε μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο διευθυντής της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας
Ηλιόπουλος ο οποίος ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού και αμέσως μετά αποπέμφθηκε από την θέση του. 
«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του σχετικά με το που έχουν καταλήξει τα 1,6 δισ. ευρώ που έχει δώσει η ΕΕ για το μεταναστευτικόΟ αντιστράτηγος ε.α. είχε τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο θέση διαχείρισης των προσφυγικών ροών καθώς διευθύνει τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου) και παραδέχεται μιλώντας στην εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.
Αμέσως μετά απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας στο ΑΠΕ «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».
Χαρακτήρισε επίσης «ψευδή» τα όσα αναφέρει στη συνέντευξή του.
«Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα» προσθέτει ο κ. Βίτσας ενώ καταλήγει λέγοντας πως «με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».
Τώρα εκδιώχθηκε από την θέση του για αυτά που κατήγγειλε αλλά η προτροπή του παραμένει σε ισχύ: Να παρέμβει εισαγγελέας να εξεταστεί που έχουν πάει τα χρήματα.
1,6 δισ. ευρώ είναι τεράστιο ποσό και ΔΕΝ είναι ο πρώτος αξιωματούχος που καταγγέλλει κακοδιαχείριση.
Είναι γνωστό ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι από μόνες τους μια πολύ μεγάλη «μπίζνα» που απορροφάνε δισεκατομμύρια ευρώ καθώς ένα ολόκληρο δίκτυο ΜΚΟ ζουν από αυτό σαν την ERCI που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.










ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις