Μετά την Γερμανία και η Ουγγαρία ετοιμάζεται για επιστροφές παρανομων μεταναστών

Μετά την Γερμανία και η Ουγγαρία ετοιμάζεται για επιστροφές μεταναστών - Όρμπαν & Ζερχόφερν: «Πίσω στην Ελλάδα»! (upd) 


Μετά τη Γερμανία τώρα και η Ουγγαρία πρόκειται να αρχίσει να στέλνει πίσω στην Ελλάδα παράνομους μετανάστες.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο
ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν «Το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ουγγαρία, αλλά η Ελλάδα, ακόμη κι αν εκεί δεν καταγράφονται όλοι οι πρόσφυγες. Η επαναπροώθηση πρέπει να γίνεται προς την Ελλάδα» σημείωσε.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στον φράχτη που κατασκεύασε η χώρα του στα νότια σύνορά της, δήλωσε «καπετάνιος των συνόρων», που προστατεύει όχι μόνο την Ουγγαρία, αλλά και τη Γερμανία.
«Στην Ουγγαρία μπορείς να έρθεις μόνο εάν έχεις προηγουμένως πατήσει σε έδαφος της ΕΕ, στην Ελλάδα ή στη Βουλγαρία, και κυρίως στην Ελλάδα. Κι εκεί συχνά συμβαίνει ότι δεν καταγράφονται» δήλωσε ο κ. Όρμπαν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.
«Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και το ότι πρέπει να λειτουργεί η εσωτερική αγορά που προστατεύεται από τη Σένγκεν. Δεν είναι δική μας υποχρέωση να καταγράφουμε αυτούς που φτάνουν στα ουγγρικά σύνορα, διότι έρχονται από την Ελλάδα, κι εκεί όμως αυτό δεν έγινε. Εμείς, όμως, τους καταγράφουμε, αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι η Ουγγαρία είναι το πρώτο σημείο όπου πάτησαν ευρωπαϊκό έδαφος. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επαναπροωθούνται από τη Γερμανία στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία», πρόσθεσε ο Βίκτορ Όρμπαν, σημειώνοντας πως η κυβέρνησή του έχει επίγνωση ότι η νομική διαμάχη θα διαρκέσει αρκετά.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις