Τι είναι το Project Worm και τι σημαίνει για τους ανθρώπους

Τι είναι το Project Worm και τι σημαίνει για τους ανθρώπους (Βίντεο) 


Επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται επάνω σε ένα Project (σχέδιο) που ονομάζεται Open Worm, κατάφεραν να εισάγουν τον εγκέφαλο σκουληκιού μέσα σε ένα
ρομποτικό σώμα. Το εγχείρημα πέτυχε και το ρομποτικό σώμα κουνήθηκε και έτσι οι επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη ψηφιακή μορφή ζωής στον πλανήτη.

Δείτε: 



Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης. Οι επιστήμονες πολύ σύντομα θα κατορθώσουν να εισάγουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα σε κάποιο ρομποτικό σώμα.  Με αυτό τον τρόπο λοιπόν ο άνθρωπος θα γίνει σχεδόν αθάνατος και θα ζει για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι τα πρώτα πειράματα θα γίνουν επάνω σε ανθρώπους οι οποίοι έπαθαν κάποιο δυστύχημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σώμα τους αλλά όχι και ο εγκέφαλός τους. Σαν ιδέα ακούγεται αρκετά προχωρημένη και άπιαστη αλλά δεν είναι διότι πάντα όταν κάτι γίνεται μέσα στα εργαστήρια, μετά το βλέπουμε στην καθημερινότητα μας.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν ο άνθρωπος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπορέσει να επιτύχει την αθανασία του σε αυτό τον κόσμο κάποια στιγμή και αυτή η στιγμή δεν είναι μακριά. Όλα αυτά ίσως ακούγονται ωραία αλλά πάντα υπάρχει ο σαφής προβληματισμός. Ποιος θα ελέγχει το ρομποτικό σώμα; Ο εγκέφαλος ή μήπως ο προγραμματιστής που προγραμμάτισε το ρομποτικό σώμα; Όπως και να έχει το Project (σχέδιο) Open Worm άνοιξε πολλούς οδούς.








ΠΗΓΗ


























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις