Ποιοι θα δώσουν την λύση για το όνομα «Μακεδονία»

Ποιοι θα δώσουν την λύση για το όνομα «Μακεδονία» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ,αναφορικά με το όνομα των Σκοπίων, το οποίο κυριαρχεί στην επικαιρότητα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει στη
λύση του», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει η σχετική πλειοψηφία στην Βουλή, καθώς «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή».

Την ίδια ώρα, βουλευτές εκτός κυβέρνησης αναφέρουν πως θα στήριζαν με την ψήφο τους, τον όρο «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Ποια θα είναι τελικά η εξέλιξη στο κρατίδιο των Σκοπίων; Θα χωριστεί στα δύο με τους Σκοπιανούς να κρατούν το όνομα «Μακεδονία» και τους Αλβανούς, οι οποίοι αποτελούν το 35% του πληθυσμού, να ονομάζονται αλλιώς;

Θα βρεθεί κοινό όνομα για ένα νέο ομοσπονδιακό κράτος στα Βαλκάνια;

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει την αστάθεια στο μικρό και ασήμαντο αυτό κρατίδιο, καθορίζοντας τις εξελίξεις ή έστω καθυστερώντας καταστάσεις. Ωστόσο, κάποιοι βιάζονται να ξεμπερδεύουν!

Την ίδια ώρα τα Σκόπια μας έχουν κλείσει τα σύνορα, με τις «ευλογίες» της Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι μουσουλμάνοι μετανάστες να εγκλωβίζονται εδώ!

Το όνομα «Μακεδονία» δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραδοθεί, καθώς θα ανοίξει την όρεξη για άλλα πράγματα. Δεν είναι μόνο το όνομα, αυτό που ζητούν!

Πέραν τούτου η Μακεδονία αποτελεί ιστορική κληρονομία των Ελλήνων, με εδάφη της να κατέχονται σήμερα εκεί από Σλάβους. Αυτή είναι η αλήθεια!

Όποιος την επικαλείται, τον ονομάζουν «εθνικιστή»!

Θυμηθείτε τις εικόνες αντίδρασης παλαιότερα! Οι Έλληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ υπήρχαν δημοσιογραφικές φωνές που προέβαλαν αντίσταση στην όποια παράδοση!
Αυτοί έδωσαν την «λύση» τότε στο θέμα του ονόματος, πιέζοντας πράγματα και καταστάσεις.
Σήμερα ποιοί θα την δώσουν;














ΠΗΓΗ























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις