Συμφώνησαν στο όνομα Κοτζιάς-Νίμιτς με Σκόπια – Δείτε το νέο όνομα...!!!

 


Χαμόγελα από Κοτζιά-Νίμιτς-ΗΠΑ. Το θέμα της ονομασίες «έχει κλείσει» λένε έγκυρες πηγές και το όνομα που δίνει το «εισιτήριο» στους Σκοπιανούς για ένταξη
στο ΝΑΤΟ είναι Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας). Ο λόγος που προκρίνεται η ονομασία αυτή είναι γιατί, είναι σλαβική,  εκφωνείται σε μια λέξη και δεν θα υπάρχει (λένε στην Κυβέρνηση) ποτέ η λέξη «Μακεδονία» σκέτη στο όνομα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σκοπιανή πλευρά είχε αρχικά ζητήσει την ονομασία Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), ενώ η ελληνική πλευρά είχε προτείνει η γειτονική χώρα να ονομάζεται Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη).

Από την δέσμη προτάσεων του Νίμιτς επελέγη τελικά η τρίτη λύση το Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) στην οποία συμφώνησαν και οι δύο χώρες.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το σύμφωνο Ελλάδας-πΓΔΜ έχουν ήδη επεξεργαστεί και οι δύο χώρες και έχουν συμφωνήσει σε όλα:

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί συμφωνία που θα αφορά στο όνομα, στην αλλαγή του συντάγματος και στα αλυτρωτικά. Στη συμφωνία θα αναφέρεται ρητά ότι η πΓΔΜ θα αλλάξει το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά άρθρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις