Γιατί ο χρόνος σταματάει κοντά στο θάνατο

Γιατί ο χρόνος σταματάει κοντά στο θάνατο 

 

Κατά τη διάρκεια μιας εμπειρίας θανάτου οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση του άχρονου.

Μετά από ατυχήματα και τρομακτικά γεγονότα, συχνά αναφέρεται μια
εξαιρετική επιβράδυνση του χρόνου, καθώς οι άνθρωποι που έχουν μια εμπειρία θανάτου αναφέρουν ότι ο κόσμος κινείται σε αργή κίνηση. Πιθανότατα, αυτές οι εμπειρίες πηγάζουν από ένα αυξημένο επίπεδο φυσιολογικής διέγερσης σε μια κατάσταση μάχης και εξόδου από τη ζωή, η οποία για σύντομο χρονικό διάστημα επιταχύνει στο μέγιστο τις εσωτερικές διαδικασίες .

Άτομα που επεζησαν μετά από απειλητικές καταστάσεις, όπως από καρδιακή προσβολή, ή σχεδόν πνιγμό, μερικές φορές αναφέρουν τροποποιημένες καταστάσεις συνείδησης που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου φαινομενικής απώλειας συνειδητότητας, έχοντας μια αποκαλούμενη «εμπειρία κοντά στο θάνατο» (NDE).

Οι σχετικές εκθέσεις και έρευνες, αποκαλύπτουν την εμπειρία που αναφέρουν οι άνθρωποι, όπως το να βλέπεις ένα φως στο τούνελ εκτός σώματος, ενώ αισθάνονται εξαιρετικά ήρεμοι.

Σε μελέτες που διεξήγαγε ο Bruce Greyson στη δεκαετία του 1980 και του '90, ανακαλύφθηκε ότι το 60 -70% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι «ο χρόνος σταμάτησε ή έχασε το νόημα».

Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να έχουν διερευνήσει συστηματικά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας εμπειρίας (NDE). Εκτός από αυτές τις πρωτοποριακές μελέτες του Bruce Greyson και μερικών άλλων ανεπίσημων ερευνών, υπάρχει διαθέσιμη η δημόσια ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων από το Ίδρυμα Ερευνών Εμπειρίας Θάνατου, η οποία συνεχίζει να δίνει ένα μεγάλο αριθμό αναφορών .

Σε ένα άρθρο του γερμανικού περιοδικού Zeitschrift für Anomalistik, καλύφθηκε ένα σημαντικό μέρος μεμονωμένων αναφορών από τρεις χρονικές περιόδους, από το 1998 έως το 2001, του 2010, και από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2017. Το ερωτηματολόγιο του Bruce Greyson, αναφερόταν στο αν ο χρόνος επιταχύνεται ή να επιβραδύνεται. Πήρε τρείς απαντήσεις:

* Ο χρόνος φάνηκε να πηγαίνει πιο γρήγορα ή πιο αργά από ό, τι συνήθως. * Όλα φαίνονταν να συμβαίνουν ταυτόχρονα. * Ο χρόνος σταμάτησε, ή έχασε κάθε νόημα.

Συγχρόνως με τις απαντήσεις, οι συμμετέχοντες έγραψαν και τις δικές τους εμπειρίες.

Η ανάλυση έδειξε ότι 127 άτομα από τα 196 που πήραν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν μια αλλαγή στον υποκειμενικό χρόνο (65%). Οι 120 από τα 127 άτομα ανέφεραν ένα αίσθημα διαχρονικότητας (94%). Οι διαφορετικές ιστορίες που έγραψαν, μαρτυρούν τις μεμονωμένες παραλλαγές, αλλά είχαν την εντύπωση μιας χαμένης αίσθησης του χρόνου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα μη τυποποιημένων απαντήσεων ήταν: Η έννοια του πλήρως παραμορφωμένου χρόνου, που δεν είχε νόημα.

- " Μπορούσα να αισθανθώ το άπειρο. Ήταν σαν να ήξερα πόσο καιρό ήμουν εκεί, όπως και την απουσία του χρόνου ταυτόχρονα, - αν αυτό έχει νόημα. Θυμάμαι την έκπληξή μου αργότερα όταν έμαθα ότι ήμουν εκτός ζωής για 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Ο χρόνος δεν έχει συνειρμό σκέψης. Ο χρόνος ήταν ανύπαρκτος καί όλα ήταν στο «τώρα».

Η πλειοψηφία ανθρώπων που είχαν την εμπειρία NDE, ανάφεραν έναν εξαιρετικά παραμορφωμένο υποκειμενικό χρόνο. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει τη ριζική αλλαγή στον υποκειμενικό χρόνο κατά τη διάρκεια NDE, εξακολουθεί να προβληματίζει. Η «αίσθηση της διαχρονικότητας»
αναφέρεται από άτομα που βιώνουν μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης, και προκαλούνται με πολύ διαφορετικά μέσα, όπως κατά τη διάρκεια διαλογισμού ή μετά από χρήση παραισθησιογόνων φαρμάκων. Υπήρχε ένα κοινό στοιχείο στη συνολική βιωματική αφήγηση. Όλοι γινόταν ένα με το περιβάλλον, και υπήρχε η αίσθηση κατάρρευσης του παρελθόντος και του μέλλοντος, σε μια αιώνια παρουσία ή αντίληψη, ότι ο χρόνος είναι ανύπαρκτος.

Ο κόσμος που ζούμε είναι ένας κόσμος διαστάσεων που έχει επίπεδα, καθώς και συχνότητες διάστασης. Μπορούν να μετακινηθούν υψηλότερα, χαμηλότερα, φωτεινότερα, πιο αργά, ή ταχύτερα - οδηγώντας σε άλλα επίπεδα και διαφορετικές διαστάσεις ύπαρξης.

Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει φόβος. Ο φόβος, είναι μια άλλη ψευδαίσθηση, και αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι ένας διαισθητικός παρατηρητής. Οι κανόνες της γης δεν ισχύουν πλέον, και το διαισθητικό μυαλό λειτουργεί από μόνο του, καθώς κινείται αβίαστα μέσα και έξω από το σώμα. Χάνονται τα ίχνη του χρόνου, σαν να μην υπήρχαν ποτέ.

- "Είναι σαν κάποιος άλλος να με χρησιμοποιεί σε κάποια άλλη διάσταση, κάπου αλλού εκτός γης - αλλά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αντίληψη και διαύγεια πνεύματος και λειτουργίας, όσο συμβαίνει αυτό".



Η ηλικία είναι μόνο μία πρόσθετη ψευδαίσθηση ή ασθένεια που δημιουργήθηκε για να αντιλαμβανόμαστε ένα μέρος της ζωής όπως την ξέρουμε εδώ, στον πλανήτη Γη.

Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει σοκ, αλλά είναι αλήθεια ότι είμαστε αθάνατα πνευματικά όντα, που έχουν ανθρώπινες εμπειρίες. Ο διαχωρισμός δημιουργεί φόβο που προέρχεται από την άγνοια.

Βιώνουμε τα αντίθετα και τις αντεστραμένες έννοιες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει θάνατος. Δεν υπάρχει στο άπειρο φωτεινό σύμπαν κάτι τρομακτικό. Είμαστε όλοι μέρος της δημιουργίας που με την αποστασία μας χάσαμε την ταυτότητά μας και ψάχνουμε να τη βρούμε.

Οι γήινες συχνότητες που καταλαβαίνουμε, αποσυντονίζουν τα συναισθηματικά μας πρότυπα και αλλάζουν τις συχνότητες του εγκεφάλου. Στην κατάσταση (NDE), υπάρχει ένα μαγνητικό τράβηγμα στο φως, που δίνει συναρπαστικά μαγικά μοτίβα σκέψης και δονητικές ενέργειες.

Ο νόμος που δεν αλλάζει ποτέ είναι ο νόμος της «ελεύθερης βούλησης», και της ελεύθερης επιλογής. Ένα άλλο σοκ συνειδητοποίησης είναι ότι "είμαστε ήδη ελεύθεροι", αλλά μέσω των δεσμευτικών καταστάσεων που "ζούμε", βρισκόμαστε όλοι σε διαφορετικά επίπεδα κατανόησης και πνευματικής συνείδησης του εαυτού μας. Αυτή η συνειδητοποίηση του πνεύματος μας οδηγεί στη γνώση του θείου και προαιώνιου. Όταν η γνώση του κόσμου που μας περιβάλλει γίνει συνειδητοποίηση, ίσως βρούμε τον τρόπο να μεταμορφώσουμε και να ξεπεράσουμε τον ακατανόητο χώρο και χρόνο, που μας κρατά μακριά από την ελευθερία.









ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις