Αστυνομία του Λας Βέγκας: Ο δολοφόνος δεν ενήργησε μόνος – ‘Παράξενες’ μαρτυρίες για πολλούς σκοπευτές

 


Ο μακελάρης του Λας Βέγκας Stephen Paddock θα μπορούσε να έχει περάσει περισσότερα από 20 χρόνια σχεδιάζοντας την καταστροφική επίθεσή του σε αθώους ανθρώπους στο Λας Βέγκας
ενώ οι αξιωματούχοι της αστυνομίας πιστεύουν επίσης ότι μπορεί να μην ενήργησε μόνος του, μεταδίδει η Βρετανική Express.
Ο Σερίφης Τζόζεφ Λομπάρντο δήλωσε: ”Πρέπει να είχε κάποια βοήθεια σε κάποια στιγμή και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι η απάντηση.”
“Ίσως ήταν ένας υπεράνθρωπος που τα σκέφτηκε όλα αυτά από μόνος του, αλλά θα ήταν δύσκολο για μένα να το πιστέψω”.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο σκοπευτής «επιμελώς» σχεδίασε το χτύπημά του στο Φεστιβάλ Harvest από τα πλεονεκτικά του σημεία στο ξενοδοχείο Mandalay.
Οι αξιωματικοί, οι οποίοι ερευνούν τη διπλή ζωή του ψυχρού δολοφόνου, πιστεύουν ότι πέρασε δεκαετίες την απόκτηση όπλων και την ύπαρξη μιας «μυστικής ζωής».
Η αστυνομία δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι 317 από τους 489 τραυματίες που τραυματίστηκαν από το Λας Βέγκας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.
Η πρώην φίλη του, η Marilou Danley, επιβεβαίωσε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο Paddock επρόκειτο να πραγματοποιήσει το πιο θανατηφόρο μαζικό χτύπημα στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.



Ταυτόχρονα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ της Αυστραλιανής εφημερίδας Courier Mail με συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες στο οποίο ο Brian Hodge, ένας Αυστραλός άνδρας που ισχυρίζεται ότι έμενε στο διπλανό δωμάτιο από τον δράστη, έκανε λόγο για πολλαπλούς σκοπευτές:
”Βγήκα έξω με ασφάλεια και κρυβόμουν σε θάμνους. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι νεκροί και πολλαπλοί σκοπευτές. Απλά κρύφτηκα περιμένοντας να έρθει η αστυνομία για να μας πάρει. Ήταν ένα πολυβόλο από το δωμάτιο δίπλα μου. Ο όροφός μου είναι σκηνή εγκλήματος. Σκότωσαν έναν φύλακα στον όροφό μου”.
Όπως δημοσίευσε το Politifact αργότερα ο Brian Hodge ανασκεύασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook λέγοντας ότι τελικά δεν είδε πολλαπλούς σκοπευτές.Όμως το Politifact προφανώς δεν είχε στην κατοχή του και δεν γνώριζε ότι η αρχική μαρτυρία του Αυστραλού άνδρα για πολλαπλούς σκοπευτές δεν ειπώθηκε μόνο στην Courier Mail αλλά είχε αναρτηθεί από τον ίδιο την ώρα του περιστατικού και αργότερα για άγνωστο λόγο διαγράφηκε.
Η ανάρτηση έγραφε: ”Ακόμα κρύβομαι. Πολλοί άνθρωποι νεκροί και πολλαπλοί σκοπευτές”:



Στο ρεπορτάζ της η Courier Mail δημοσιεύει και μία ακόμα ”παράξενη” μαρτυρία, αυτή της Wendy Miller η οποία βρισκόταν σε ένα μπαρ στο κοντινό ξενοδοχείο Luxor με το σύζυγό της, όταν είδε αυτό που περιέγραψε ως «άνθρωπο ενδιαφέροντος».
”Καταφέραμε να επιστρέψουμε στο δωμάτιό μας … Είμαστε κλειδωμένοι. Η πόρτα μας είναι τελείως κλειδωμένη και μια καρέκλα στην πόρτα.”
Η κα Miller είπε ότι ο άνδρας έτρεξε μέσα από το ξενοδοχείο της αφού έφτασε από μια κυλιόμενη σκάλα του Mandalay Bay. 

Ο άνδρας που αυτοί (η ασφάλεια) κυνηγούσαν φορούσε ένα σακάκι ασφάλειας όπως αυτοί”, είπε.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις