Ο Χριστός θέλει να Τον πιστέψουμε, όχι να τον λατρεύουμε.

Ο Χριστός θέλει να Τον πιστέψουμε, όχι να τον λατρεύουμε. 

 

Η λέξη "Θεός", έχει συνδεθεί από αρχαιοτάτων χρόνων στα μυαλά των ανθρώπων, με την λατρεία του σε συγκεκριμένους χώρους.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτή, πιστεύεται ότι
λαμβάνουν καλή τύχη, σταδιοδρομία, ευλογία και προστασία στις ζωές τους. Πιστεύεται μάλιστα πως ο Θεός τους αγαπάει περισσότερο και τους δείχνει ιδιαίτερη μεταχείριση, ενώ αντίθετα όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτή τη λατρεία του Θεού, μένουν εκτός ευλογίας, τους έρχονται τα πράγματα ανάποδα, τους βρίσκουν ατυχίες και θλίψεις. Το κυρίαρχο σκεπτικό για την λατρεία κάθε θεού απ τους ανθρώπους, ήταν ανά τις χιλιετίες "να τον λατρεύουμε για να πάρουμε από αυτόν το τάδε πράγμα ή για να μην πάθουμε το τάδε πράγμα."
Ανά τις χιλιετίες, πολλοί αυτοαποκαλέστηκαν θεοί στον κόσμο αυτό. Οι αρχαίοι λεγόμενοι θεοί, δεν ήταν φανταστικά πλάσματα, αλλά υπαρκτά όντα, μεγάλων δυνατοτήτων, που μέχρι να κατανικηθούν στην μεγάλη τιτανομαχία, έσπερναν τον φόβο και τον τρόμο σε κάθε γωνιά της γης, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να τους λατρεύουν κατά τόπους ως θεούς, να θυσιάζουν σε αυτούς, να τους υμνούν, να τους κάνουν τεμενάδες, να τους κάνουν αγάλματα, να τους προσκυνούν και να τους λιβανίζουν, για να μην γίνουν τροφή των θεών. Πλέον οι αρχαίοι θεοί έχουν ξεχαστεί και αποτελούν για τους περισσότερους ένα πολύ ωραίο παραμύθι.
Το κυριότερο και πιο σημαντικό παράδειγμα ψευτοθεού της νοοτροπίας του "δούναι και λαβείν", είναι ο θεός των Εβραίων, ο Γιαχβέ. Ο Γιαχβέ είναι ο δημιουργός του κόσμου στον οποίο βρισκόμαστε. Είναι ένα ζηλόφθον πλάσμα, ο οποίος συνεχώς λέει πως εκείνος είναι ο μόνος θεός και δεν υπάρχει άλλος θεός πλην αυτού. Από τους πιστούς του, ζητάει θυσίες ζωών, ζητάει ύμνους, ζητάει συγκεκριμένες τυπικές διαδικασίες, ζητάει τεμενάδες και δόξα δια της απειλής της τιμωρίας προς όποιον δε του τα προσφέρει. Βλέπουμε δηλαδή, πως κυριαρχεί η νοοτροπία του δούνε και λαβείν. Κάνε αυτό για να πάρεις εκείνο ή για να μην πάθεις το τάδε. Αυτή η νοοτροπία 
υπάρχει σε όλες τις θρησκείες όσον αφορά τη σχέση του πιστού με τον Θεό. Όλες αυτές τις απαιτήσεις λατρείας όμως, τις έχουν εκείνοι που είναι ψευτοθεοί, αφού όπως μας έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, αλλά και όπως μας έδειξε και μας είπε ο ίδιος ο Χριστός, ο αληθινός Θεός δεν ζητά να πάρει ποτέ τίποτε από εμάς και εμείς ούτως ή άλλως δεν είμαστε ικανοί να του δώσουμε κάτι που να μην έχει.
Ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, ήρθε στον κόσμο του Γιαχβέ, σταλμένος από τον Πατέρα Θεό για να μας αποκαλύψει την αλήθεια και να μας βγάλει από την πλάνη του Γιαχβέ Σατανά. Να μας κάνει γνωστό τον αληθινό άρρητο Θεό, τον Πατέρα όλων, που δεν ζητά κάτι να πάρει τίποτε από εμάς.
Ούτε λατρείες, ούτε τεμενάδες, ούτε τυπικές διαδικασίες, ούτε ύμνους, ούτε δοξολογίες. Ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν ζήτησε να χτίσουν κάποιο ναό για Εκείνον και να τον λιβανίζουν. Δεν ήρθε να πάρει τίποτε από εμάς, ήρθε να μας δώσει Εκείνος τα πάντα. Δεν θέλει να τον λατρεύουμε, όπως οι ψευτοθεοί του χθες και του σήμερα, όπως ο Γιαχβέ και ο Αλλάχ που είναι ο Σατανάς. Θέλει να Τον πιστέψουμε.
Να πιστέψουμε την Αλήθεια που μας είπε και που την εξαφάνισαν οι εγκάθετοι υπηρέτες του σκότους. Να πιστέψουμε ότι ζούμε σε ψεύτικο κόσμο και πρέπει να φύγουμε από εδώ και να γυρίσουμε στον δικό Του φωτεινό κόσμο, την βασιλεία των ουρανών. 
Να αλλάξουμε, να μεταμορφωθούμε και να ετοιμαστούμε για να φύγουμε από αυτή την κόλαση στην οποία βρεθήκαμε να ζούμε μετά από δικό μας σφάλμα. Αυτό θέλει ο Χριστός, τελεία και παύλα. Να υιοθετήσουμε, την νοοτροπία σκέψης και ζωής που μας έδειξε, και να αλλάξουμε, να μην είμαστε πια δούλοι του Γιαχβέ Σατανά και των φόβων, των απειλών και της νοοτροπίας που δίνει εκείνος και ο κόσμος του, αλλά αντίθετα να γίνουμε τέκνα Θεού και να επιζητούμε την επιστροφή μας στο Φως.
Είναι αλήθεια πως αν μια θρησκεία σταματήσει τους τεμενάδες, τους ύμνους, τις υλιστικές διαδικασίες λατρείας, τις δοξολογίες και τα όποια μυστήρια έχει προς τον όποιο θεό πρεσβεύει, τότε είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, αφού μια θρησκεία είναι ένα μαγαζί το οποίο χρειάζεται πελάτες (τους λεγόμενους πιστούς) που κάνουν συγκεκριμένες επαναλαμβανόμενες διαδικασίες για να λειτουργεί και να υπάρχει. Ο Χριστός όμως δεν ήρθε να κάνει θρησκεία. Θρησκείες ιδρύει ο Γιαχβέ-Σατανάς και οι υποτακτικοί του. Τις θρησκείες τις χρησιμοποιεί ο Σατανάς για να δένει τους ανθρώπους μέσω του λατρευτικού τυπικού που δίνουν, με τον κόσμο αυτό αφού όλες δοξάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον δημιουργό του κόσμου αυτού, δηλαδή τον Σατανά. Όλες οι θρησκείες εμφυτεύουν υποσυνείδητα στα μυαλά των ανθρώπων την νοοτροπία του δούνε και λαβείν του Γιαχβέ. Ο Χριστός όμως δεν έχει "δούναι και λαβείν". Δεν υπάρχει για το Χριστό το "έκανα αυτό για σένα, άρα κάνε εσύ αυτό για μένα." Ο Χριστός ο οποίος είναι συνέχεια δίπλα μας, μόνο δίνει, και μας καλεί να θυμηθούμε και να λάβουμε πάλι την νοοτροπία του φωτός που βασίζεται στην προσφορά και την ενεργητική αγάπη προς τους γύρω μας, δίχως να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα.
Δεν θέλει τεμενάδες ο Χριστός. Ήρθε, μας είπε την αλήθεια και θέλει να Τον πιστέψουμε και να ζήσουμε με τέτοιο τρόπο, που όταν το σάρκινο προσωρινό μας σώμα πεθάνει, να μπορέσουμε φύγουμε από τον κόσμο-φυλακή του Γιαχβέ και να ζήσουμε στον πραγματικό κόσμο του Φωτός για πάντα. Λειτουργίες, μυστήρια, δοξολογίες, "θεόπνευστα" και μη κατεβατά επί κατεβατών και ό,τι άλλο όρισαν οι άνθρωποι επισκιάζουν και διαστρεβλώνουν την απλή αυτή αποκάλυψη που ήρθε να μας κάνει ο Χριστός. Το ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος, μια καλοστημένη παγίδα του Σατανά, και πως η πραγματική ζωή μας περιμένει μακριά από εδώ, πίσω στον πραγματικό κόσμο. Αυτή είναι η ουσία. Καλή μας απόδραση από τον σκοτεινό κόσμο του Γιαχβέ και καλή μας επιστροφή στη φωτεινή μας πατρίδα.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις