ΗΧΗΤΙΚΟ: Τον γύρο της Αλβανίας κάνει η δήλωση του Θ. Πάγκαλου που αποκαλεί τον Μέγα Αλέξανδρο «αλβανό»

ΗΧΗΤΙΚΟ: Τον γύρο της Αλβανίας κάνει η δήλωση του Θ. Πάγκαλου που αποκαλεί τον Μέγα Αλέξανδρο «αλβανό» 


Όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί που σε κυβερνούν λένε αυτά που λένε, τότε τι ανάγκη έχουμε τους εχθρούς γύρω μας! Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά
την διάρκεια της θητείας του οποίου φύσηξε άνεμος και πήρε την ελληνική σημαία στα Ίμια, είπε την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλβανίδα και σημείωσε πως δεν υπήρχαν «Έλληνες» στην εποχή του μεγίστου στρατηλάτη.
Η συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, κάνει, με αλβανικούς υπότιτλους, τον γύρο της Αλβανίας, προκαλώντας κύματα ευφορίας σε όσους επιθυμούν την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον χάρτη.
«Αν κάποιος μπορεί να διεκδικήσει τον Μέγα Αλέξανδρο είναι οι Αλβανοί», ανέφερεi o πρώην υπουργός, μεταξύ άλλων.
Ο Ελληνισμός βάλλεται πανταχόθεν! Δεν χρειάζεται να σας γράψουμε κάτι περισσότερο. Η αλήθεια υπάρχει και σύντομα πρόκειται να λάμψει ξανά!
Εμείς απλά θα παραθέσουμε παλαιότερες δηλώσεις της αρχαιολόγου, Λιάνας Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο.
Η κ. Σουβαλτζή, σε παλαιότερη συνέντευξή της, χωρίς να μασά τα λόγια της, είχε κατακεραυνώσει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο, για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο.
Ανέφερε ότι ο κ. Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη!
«Με είχε καλέσει ο κ. Πάγκαλος στο γραφείο του. Τον ξέρουμε όλοι ότι μιλάει ελεύθερα. Είναι γνωστό. Μου είπε ότι δεν είναι τόσο οι ζήλιες των αρχαιολόγων (που σταμάτησε το έργο), αυτές υπήρχαν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνισμό και ότι έπρεπε να είναι οι τόνοι χαμηλοί. Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλεξάνδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Το συνδύασε με την διεκδίκηση των Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», θέμα που τότε είχε οξυνθεί».
Ακούστε τώρα τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τον Μέγα Αλέξανδρο (Στο 4.19΄, το επίμαχο σημείο):











ΠΗΓΗ


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις