Τα χειροτερα ερχονται Οι ΚΟΡΙΟΙ στο Χίλτον δικαιώνονται, η κυβέρνηση καταρρέει O TΡΑΜΠ διέλυσε το ΝΑΤΟ, το ΑΙΓΑΙΟ στο έλεος της Τουρκίας




Τις τύχες της χώρας στα χέρια του Σόιμπλε, του Τόμσεν και της Μέρκελ άφησε μετά από 2 χρόνια διαπραγματεύσεων της συμφοράς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Την ίδια ώρα ο κόσμος
γύρω μας στην κυριολεξία καταρρέει μια και μετά την συνάντηση των G7 τόσο ο Τραμπ όσο και η Μέρκελ έβαλαν ταφόπλακα στο ΝΑΤΟ!
«Η εποχή που μπορούσαμε να στηριχθούμε απόλυτα σε άλλους έχουν παρέλθει κάπως. Το βίωσα τις τελευταίες ημέρες», είπε Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μόναχο. «Εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας».
Την ίδια στιγμή ο Τραμπ εμφανίστηκε έξαλλος γιατί οι Ευρωπαίοι δεν συμμετέχουν στις αμυντικές δαπάνες της συμμαχίας.
Η κ. Μέρκελ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Τραμπ ή τη Βρετανία, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως το μήνυμά της ήταν ξεκάθαρο. Επισήμανε μάλιστα πως η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει μεν καλές σχέσεις με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, αλλά χωρίς να υπολογίζει απόλυτα στη βοήθεια των εταίρων της.
Στο μεταξύ η πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του Δημήτρη Απόκη που διαβάσαμε στο Mignatiou.com εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ έχουν δίκιο:
Η σύντομη αλλά με ξεκάθαρο μήνυμα ομιλία Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ ήταν αποκαλυπτική.
Τα έψαλε στους συμμάχους παρουσία των ηγετών, για την αποτυχία τους να εκπληρώσουν εδώ και αρκετά χρόνια τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη Συμμαχία, φτάνοντας στο σημείο να έμμεσα να αμφισβητήσει και τον ακρογωνιαίο λίθο του Άρθρου 5 της Συμφωνίας, βάση του οποίου η επίθεση εναντίο ενός μέλους αποτελεί επίθεση εναντίον όλων. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να παραμελούν τις αμυντικές δαπάνες και να στρέφουν τα κονδύλια σε κοινωνικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα.
Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να επιρρίψουν την ευθύνη για την κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, στον Πρόεδρο Τράμπ και την κυβέρνησή του, δεν πρόκειται για μια πολιτική της Ουάσιγκτον η οποία θα αλλάξει με έναν άλλο Πρόεδρο στο μέλλον.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Μπούς έκανε ξεκάθαρο στους συμμάχους ότι οι σχέσεις θα περνούν μέσα από το πρίσμα της συνεργασίας στα προγράμματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Σε απάντηση η Γερμανία και η Γαλλία συμπαρατάχθηκαν με τη Ρωσία και εναντιώθηκαν στην επέμβαση στο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, η Ουάσιγκτον ζήτησε την αύξηση του αριθμού των συμμαχικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν έτσι ώστε να μην υπάρξει ανασύνταξη των Ταλιμπάν.
Όπως συνέβη στις περισσότερες περιπτώσεις με τον Ομπάμα, το αίτημά του απορρίφθηκε με τυμπανοκρουσίες. Είναι θεμιτό να διαφωνεί κανείς με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ και τη σύνδεση μεταξύ των προγραμμάτων καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Παρόλα αυτά, η θέση των ΗΠΑ ότι οι σύμμαχοί δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της παροχής στήριξης από την Ουάσιγκτον στον τομέα της ασφάλειας και την υποστήριξη στο θέμα της τρομοκρατίας, δεν έχει να κάνει με τον Πρόεδρο Τράμπ. Αυτό αποτελεί πολιτική και μάλιστα διακομματική στις ΗΠΑ.
Αυτό είναι γραμμένο σε πέτρα και δεν σβήνει. Και σαν αποτέλεσμα αυτού πολλά από τα μέχρι σήμερα δεδομένα τινάζονται στον αέρα.
Οπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από το παραπάνω απόσπασμα το ΝΑΤΟ είναι ήδη νεκρό και κανείς δεν πρόκειται να παρέμβει εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γίνουν ακόμη πιο επιθετικές στο Αιγαίο ή τη Θράκη. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βασίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις και για την ακρίβεια στον νέο Ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη. Μόνο τα Παόκια μπορούν να προστατέψουν την Ελλάδα.
Τον Σύριζα δεν μπορεί να τον προστατέψει κανείς. Καταρρέει μαζί με τη χώρα. Δείτε τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ:
ΝΔ 32,5%
ΣΥΡΙΖΑ 16,5%
ΚΚΕ 7,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2%
ΑΝΕΛ 1,5%
ΠΟΤΑΜΙ 1,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1%
ΛΑΕ 1%
Ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Στέλιος Κούλογλου βλέπει το θεριό να πλησιάζει:
-Tο σχέδιο Τόμσεν-Βελκουλέσκου για την Ελλάδα ακολουθείται κατά γράμμα…
δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 98,9. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η περυσινή συνομιλία των δύο στελεχών του ΔΝΤ, την οποία διέρρευσε ο ιστότοπος Wikileaks, προέβλεπε ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση και που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή παρελκυστικών πολιτικών οι οποίες θα αναγκάσουν την Ελλάδα να λάβει αποφάσεις «υπό απειλή ασφυξίας και κατάρρευσης». Για το επερχόμενο Eurogroup, ο Στ. Κούλογλου εκτιμά ότι o «ο Σόιμπλε εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος στο Eurogroup και εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η άτυπη συμμαχία Σόιμπλε-ΔΝΤ που κάνει ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα για εμάς». Υπό αυτό το πρίσμα, υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να αποδεχτεί ένα συμβιβασμό που ίσως δε θα περιλαμβάνει μια καθαρή λύση για το χρέος.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΤΩΡ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ>









ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις