Απίστευτη δήλωση Μακρόν για τη χειραψία με τον Τραμπ!

Απίστευτη δήλωση Μακρόν για τη χειραψία με τον Τραμπ! 

 

Διόλου «αθώα» δεν ήταν τελικά η περίφημη χειραψία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Εμανουέλ Μακρόν,

η οποία θύμισε μπρα-ντε-φερ και άφησε τους δύο προέδρους με κατάλευκα χέρια από την δύναμη με την οποία έσφιξαν ο ένας το χέρι του άλλου.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας στην εφημερίδα Journal du Dimanche, στόχος του στη χειραψία ήταν να δείξει στον αμερικανό ομόλογό του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του επιβληθεί.
«Η χειραψία μας δεν ήταν αθώα […] ήταν μία στιγμή αλήθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν. «Πρέπει να δείχνουμε ότι δεν θα κάνουμε μικρές παραχωρήσεις, έστω συμβολικές».
Ο 39χρονος Μακρόν σημείωσε πως ο κ. Τραμπ, ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν τείνουν να συμπεριφέρονται με βάση τους «συσχετισμούς δύναμης».



«Δεν πιστεύω στη διπλωματία που βασίζεται στις δημόσιες προσβολές, αλλά στους διμερείς διαλόγους μου δεν επιτρέπω να περάσει τίποτα έτσι με αυτόν τον τρόπο σε σέβονται», υπογράμμισε.
Η χειραψία Τραμπ - Μακρόν, που έγινε πριν τη σύνοδο κορυφής του NATO την Τετάρτη, διήρκεσε για αρκετά δευτερόλεπτα, με τους δύο άνδρες να κοιτούν ο ένας τον άλλο και σε κάποιο σημείο να φαίνεται πως σφίγγουν τα πηγούνια τους.
Τελικά ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «έλυσε» πρώτος τη λαβή του, όμως ο κ. Μακρόν εσκεμμένα κράτησε σφιχτά το χέρι του κ. Τραμπ για λίγη ώρα ακόμα.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις