Δίνουν ασυλία στους τραπεζίτες που θα διαχειριστούν τα «κόκκινα δάνεια»

 


Μέσα στους όρους της νέας συμφωνίας, ή καλύτερα, του 4ου μνημονίου που είναι προ των πυλών, οι δανειστές επιχειρούν να περάσουν απίστευτους όρους, τους οποίους
η κυβέρνηση όπως φαίνεται είναι έτοιμη να αποδεχθεί για να μην χάσει την καρέκλα της εξουσίας, παρά το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών είχαν καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Τι εννοούμε; Οι δανειστές στα κείμενα που έχουν θέσει στην κυβέρνηση είναι και να συμπεριληφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα και ειδικά στην ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» η οποία θα απαλλάσσει από κάθε ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών. Ορισμένοι υποστηρίζουν πώς πίσω απ’ αυτή την επιδίωξη βρίσκονται τραπεζικοί κύκλοι, ενώ φωτογραφίζουν ως εμπλεκόμενο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Το σκεπτικό είναι πώς οι τραπεζίτες θα πρέπει να έχουν μια μορφή «ασυλίας» στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» ώστε να μην βρίσκονται υπό την απειλή διώξεων. Έτσι, καμία δίωξη δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Αν περάσει η προτεινόμενη διάταξη, η ΤτΕ θα αναλάβει χρέη… εισαγγελέα, αφού θα μπορεί να αρχειοθετεί μηνύσεις και αναφορές πολιτών. 
Δημιουργείται τρόπον τινά το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, ενώ στα χέρια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, εν προκειμένω του Γ. Στουρνάρα, συγκεντρώνονται ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. Οι εισαγγελείς δεν θα μπορούν να ασκούν ούτε έρευνες, ούτε να παίρνουν καταθέσεις χωρίς την άδεια της Τράπεζας.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις