Ουδείς ένοχος για το έγκλημα στη Marfin!


 
Οι ένοχοι για το έγκλημα της Marfin που στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της Τράπεζας στην οδό Σταδίου, τον Μάιο του 2010 παραμένουν τελικά άγνωστοι...

Έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια, εξακολουθούν να... αναζητούνται οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης και του εμπρησμού στο υποκατάστημα της τράπεζας όπου έχασαν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου και οι συνάδελφοί της Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους.
Η Δικαιοσύνη με ομόφωνη απόφασή της κήρυξε ομόφωνα αθώους του δύο κατηγορουμένους για την επίθεση οι οποίοι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» αν και από την πρώτη στιγμή αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση με το φονικό εμπρησμό…


Ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση του Θοδωρή Σίψα, ο οποίος κατηγορείτο για τη φονική επίθεση στη τράπεζα Μarfin και του Παύλου Ανδρεάδη ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.
Την απαλλαγή τους είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευσή της τόνισε πως δεν προέκυψαν από τη διαδικασία σοβαρές και ικανές ενδείξεις για την ενοχή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως για τον Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ που του αποδόθηκε ο εμπρησμός του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, είπε η εισαγγελική λειτουργός ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα! 
Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετες τις αστυνομικές αρχές οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια δεν προχώρησαν τις έρευνες ουσιαστικά αλλά μέσω μία... μέσω μίας ανώνυμης επιστολής έφτασαν στις συγκεκριμένες ταυτοποιήσεις των δύο κατηγορουμένων από φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες φέρονταν να τους τοποθετούσαν στο σημείο των επεισοδίων. 
Βέβαια οι μαρτυρίες εν συνέχεια αναιρέθηκαν και στο ακροατήριο δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων. Επίσης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε έντονα όλα τα στοιχεία που τους συνέδεαν με την υπόθεση ενώ καθοριστική για την έκβαση της δίκη ήταν η πραγματογνομωσύνη που προσκομίστηκε σήμερα. 
«Εκ των ισχυρών διαφορών στις φωτογραφίες των δυο εικονιζόμενων ατόμων δεν μπορούν να ταυτιστούν φωτογραφικά άρα ο Θ.Σίψας δεν μπορεί να θεωρηθεί ο άγνωστος δράστης του εμπρησμού της Μαρφίν» κατέληγε η πραγματογνωμοσύνη του ειδικού επιστήμονα Γιώργου Καραθανάση ο οποίος και εξετάστηκε ως μάρτυρας στο Δικαστήριο.
Απολογούμενος ο 34χρόνος Θόδωρης Σίψας ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος δήλωσε και πάλι αθώος. «Έχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011. Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε, αρχίζοντας την απολογία του και προσπαθώντας ταυτόχρονα να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Ο κατηγορούμενος, διανομέας τροφίμων, περιέγραψε στην απολογία του βήμα-βήμα το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Άρεως μέχρι και την ώρα που προσήχθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.
«Ξεκίνησα από το Πεδίο του Άρεως όπου άφησα και την μοτοσυκλέτα μου.Προχώρησα προς την οδό Πατησίων για να πάω στο Σύνταγμα. Σοκαριστικά με τον όγκο του κόσμου που υπήρχε εκείνη ημέρα(···) Όταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταματάσα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο. 
Άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Έβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα» τόνισε ο κατηγορούμενος. Ο 34χρόνος υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας Μαρφίν να βγουν ωστόσο όπως τόνισε δεν αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε η ζωή τους.
Κάθε σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2011 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα αρνήθηκε στην απολογία του ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης η Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.
«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα. Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» ανέφερε.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις