ΙΣΡΑΗΛ: Παραδοχή για φυλετικά διαχωρισμένα μαιευτήρια
Διαπιστώθηκε ότι το Ισραήλ διαχωρίζει τα μαιευτήρια με φυλετικά κριτήρια, με ένα μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ) να λέει ότι αυτό γίνεται επειδή «οι Άραβες είναι οι εχθροί μου και γι’ αυτό δεν μου αρέσει να
είμαι δίπλα τους».
Όπως και πολλά άλλα μέτρα φυλετικού διαχωρισμού στο Ισραήλ, το εβραϊκό κράτος κρατούσε κρυφή την είδηση των διαχωρισμένων πτερύγων στα νοσοκομεία μέχρι τώρα – ένα απίστευτο κατόρθωμα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Εβραίοι έχουν έρθει σε επαφή με το νοσοκομειακό σύστημα εδώ και δεκαετίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα τωνTimes of Israel οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν με μια αναφορά στο ισραηλινό ραδιόφωνο που έλεγε ότι νοσοκομεία διαχωρίζουν μητέρες εβραίες και αράβισσες (παλαιστίνιες) στα μαιευτήρια, «όταν οι μητέρες το ζητούν».
Τότε, ένα μέλος της Κνεσέτ, ο Bezalel Smotrich, έγραψε στο Twitter, υποστηρίζοντας το φυλετικό μέτρο του διαχωρισμού.
«Η γυναίκα μου πραγματικά δεν είναι ρατσίστρια, αλλά μετά τον τοκετό θέλει να ξεκουραστεί, αντί να έχει ένα “hafla” – μια γιορτή από τους συγγενείς και τους φίλους που συχνά συνοδεύεται από μουσική και χορούς – όπως κάνουν οι Άραβες μετά από μία γέννα», έγραψε το μέλος της Κνεσέτ.
Μετά τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε το tweet του, ο Smotrich (φωτο) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας: «Είναι φυσικό η γυναίκα μου να μην θέλει να ξαπλώσει [σε ένα κρεβάτι] δίπλα σε μια γυναίκα που μόλις γέννησε ένα μωρό που μπορεί να θέλει να δολοφονήσει το μωρό της σε είκοσι χρόνια».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι Άραβες είναι οι εχθροί μου και γι’ αυτό δεν μου αρέσει να είμαι δίπλα τους», είπε αργότερα στο Channel 10 του Ισραήλ ότι είχε «διώξει με τις κλωτσιές μια αράβισσα μαία από το δωμάτιο. Θέλω εβραϊκά χέρια να αγγίξουν το μωρό μου και δεν ένιωθα άνετα να βρίσκομαι στο ίδιο δωμάτιο με μια αράβισσα».
«Αρνούμαι να έχω μια αράβισσα μαία, γιατί για μένα ο τοκετός είναι μια στιγμή εβραϊκή και καθαρή», είπε.
Η δημοσιότητα που προέκυψε ανάγκασε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας γρήγορα να κάνει πίσω από την πολιτική του διαχωρισμού και να εκδώσει μια δήλωση που έλεγε ότι μια τέτοια πρακτική «δεν επιτρέπεται».Παρά την επίσημη καταδίκη, η πραγματικότητα παραμένει ότι υπήρξε – και πιθανότατα εξακολουθεί να υφίσταται – διαχωρισμός «κατόπιν αιτήματος».
Ο Smotrich (που είναι γνωστός για τις «ακραίες» δηλώσεις του, πριν ένα μήνα π.χ. είχε πει για τον εαυτό του ότι είναι «υπερήφανος ομοφοβικός»), ανήκει στο δεξιό σιωνιστικό κόμμα «Εβραϊκή Εστία», που έχει αρχηγό τον υπουργό Παιδείας Naftali Bennett, πρώην κομάντο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ο Bennett (φωτο)εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα όσα είπε ο χαρακτηρίζοντας το σχόλιο «ρατσιστικό» και μιλώντας στη συνέχεια για τον Θεό που μας δημιούργησε όλους ίδιους κλπ.Είναι ο ίδιος που ως υπουργός, απαγόρευσε στα σχολεία, βιβλίο που έγραφε για μία ιστορία αγάπης μιας Εβραίας με έναν Παλαιστίνιο, καθώς ένα τέτοιο βιβλίο θα αποτελούσε απειλή για την «εβραϊκή ταυτότητα»(Διάβασε εδώ)
Η ουσία του ζητήματος εδώ είναι, για άλλη μια φορά, όχι αν οι Εβραίοι στο Ισραήλ θέλουν ή δεν θέλουν να διαχωρίζονται από τους Παλαιστίνιους και αν οι λόγοι που επικαλούνται είναι σωστοί ή όχι. Το θέμα είναι ότι οπουδήποτε αλλού (Ευρώπη, ΗΠΑ), αν τύχαινε να συμβεί κάτι τέτοιο, η είδηση θα έκανε πάταγο, τα θα ζητούσαν να παραδοθεί στην «πυρά» ένα τέτοιο απεχθές άτομο, θα έτρεχαν οι πάντες να καταγγείλουν τον «ρατσισμό» και να μιλήσουν για «ναζιστικές μεθόδους», απαιτώντας φυσικά, εφόσον ο «ναζί» ήταν πολιτικός, την διαγραφή του, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα γινόταν. Και ανάμεσα στις «αντιρατσιστικές» φωνές θα πρωτοστατούσαν «ακτιβιστές» εβραϊκής καταγωγής και εβραϊκές οργανώσεις (ειδικά στις ΗΠΑ). Ενώ τώρα, επικρατεί απόλυτη σιωπή από την Anti-Defamation League και άλλες εβραϊκές οργανώσεις για τα σχόλια του Smotrich και της συζύγου του. Ίδια γραμμή φυσικά, ακολουθείται και από τα media.
Οι δε γνωστοί μας «αντιρατσιστές» που πετάγονται παντού και πάντοτε, φαίνεται ότι έχουν πιει άφθονη ποσότητα αμίλητου νερού και επί του παρόντος δυσκολεύονται να βγάλουν κιχ.
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου