ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.....!!!!!!!





Επιστολή την οποία υπογράφει μεταξύ άλλων και ο μνημονιακός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με αφορμή την τοποθέτηση σταυρού, στο μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη,απέστειλαν πολίτες, στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Αναλυτικά η επιστολή
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή-έκκληση ύστερα από
το θόρυβο που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα για την επικείμενη τοποθέτηση σταυρού....Η Ροτόντα, διαχρονικό σύμβολο των τριών αυτοκρατοριών μέσα στις οποίες έλαμψε η Θεσσαλονίκη, έμβλημα διαπολιτισμικότητας από το 1917 μέχρι και σήμερα, αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, ....φοβόμαστε ότι ενδέχεται να διεγείρει μνήμες δυσάρεστες και ιδεολογικές αντιδικίες που η κοινωνία της Θεσσαλονίκης θέλει να αφήσει πίσω της.
Άλλωστε, αντιπαράθεση του σταυρού με το μιναρέ δεν έχει θέση στην κοινωνία μας και στην εποχή μας.

 






Το μνημείο της Ροτόντας χρειάζεται να βρει την πλήρη μουσειακή του αξιοποίηση καθώς και πολιτιστική χρήση, .....Για τους λόγους αυτούς, οι παρακάτω υπογράφουσες και υπογράφοντες σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας με γνώμονα την αποτροπή κάθε ενέργειας που τείνει στην «εκκλησιαστικοποίηση» του μνημείου.
Κύριε Υπουργέ, προσβλέποντας στη θετική εκ μέρους σας ανταπόκριση στα αιτήματά μας, δεχθείτε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας.»





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις