Η Ιταλία μπλοκάρει τα 3 δισ. στην Τουρκία όταν η Ελλάδα επιτρέπει στις ΜΚΟ να εκτελούν τα σχέδια της ΜΙΤ με τους "λαθρο" στα νησιά





Η Ιταλία βλέποντας την εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τουρκία και τα παιχνίδια της Άγκυρας με τους λαθρομετανάστες, τους οποίους όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει στα σύνορα της αλλά τροφοδοτεί συνεχώς το δίκτυο των δουλεμπόρων για προφανείς λόγους μπλοκάρει την εφαρμογή του σχεδίου να δοθούν τα 3 δισ. ευρώ.
Κι αυτό, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει παραδοθεί στα σχέδια του Βερολίνου και των Βρυξελλών που θέλουν να στηρίξουν την Άγκυρα, που πλημμυρίζει
τα νησιά του Αιγαίου με λαθρομετανάστες και να επιβάλλουν κοινούς ελέγχους στα θαλάσσια σύνορα μας.

Τη στιγμή που ανεξέλεγκτα διάφορες ΜΚΟ έχουν σπεύσει στα ελληνικά νησιά και δρουν ανενόχλητα, απ' ότι φαίνεται για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών (βλέπε ΜΙΤ), διευκολύνουν τη μετάβαση των λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά στήνοντας μάλιστα δίκτυα κατασκοπείας εντός αυτών. Τα περιστατικά είναι καθημερινά αλλά κανείς δεν αντιδρά από την ελληνική κυβέρνηση.

«Μόνο ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να αντιτίθεται στην κατανομή κονδυλίων στην Τουρκία και αυτή είναι η Ιταλία» αναφέρουν ιταλικά και ρωσικά δημοσιεύματα αναδεικνύοντας τα παιχνίδια που παίζουν Ερντογάν και Νταβούτογλου με τους πρόσφυγες, τους λαθρομετανάστες και βεβαίως τοους τζιχαντιστές.

Σημειώνεται, ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 29 Νοεμβρίου, η ΕΕ ενέκρινε προσωρινά το σχέδιο ενίσχυσης προς την Τουρκία, με 3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων και των λαθρομεταναστών. Στην ίδια Σύνοδο αποφασίστηκε να εμπλακεί η Frontex στη φύλαξη των συνόρων και να λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις και χωρίς την έγκριση της Ελλάδας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τώρα, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, η ΕΕ φαίνεται να το ξανασκέφτεται. «Πρέπει επειγόντως να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα, ώστε η ΕΕ να είναι αξιόπιστος εταίρος στις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την εμπόδιση της μεταναστευτικής ροής», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Δεν είναι ωστόσο καθ' όλου σίγουρο πώς θα συμβεί αυτό, καθ' ότι η Γερμανία και οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν την Τουρκία. Το Βερολίνο μάλιστα δεν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη όπου 9 Γερμανοί πολίτες σκοτώθηκαν, όταν σε άλλες περιπτώσεις το πράττει στο φόβο και μόνο.

Αντί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να σχηματίσει κοινό μέτωπο με την Ιταλία και να υποχρεώσουν την ΕΕ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας, υποχωρεί συνεχώς σε ένα ακόμη μέτωπο βλέποντας πως οι λαθρομετανάστες είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, αφού επιχειρείται αλλοίωση του πληθυσμού με φανατικούς ισλαμιστές που όταν τους δώσει το σύνθημα η Άγκυρα θα ξεσηκωθούν.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις