Εξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Εξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Εξι τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Οι τρεις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι άλλοι τρεις στο Αττικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις εργαζομένους που έχουν μεταφερθεί τραυματίες στο Θριάσιο, δύο Ελληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, ο τελευταίος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, αναπνευστική
ανεπάρκεια και έχει ήδη διασωληνωθεί. Κάποια στιγμή υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί στην εντατική του Γεννηματά, ωστόσο, η κατάστασή του είναι τόσο σοβαρή που δεν επιτρέπει τη μετακίνησή του. Ο δεύτερος έχει επίσης εγκαύματα σε όλο του το σώμα και αναπνευστική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε στην εντατική του Γεννηματά. Ο τρίτος έχει εγκαύματα μεσαίου μεγέθους και θα μεταφερθεί στο 251 Ναυτικό Νοσοκομείο. Και οι τρεις τους είνα κάτω των 35 ετών.
Η φωτιά ξέσπασε στα διυλιστήρια Ασπροπύργου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, σε εξωτερικό χώρο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές, πιθανώς από σπινθήρα. Την ίδια ώρα πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε όλη την περιοχή προβληματίζοντας για την τοξικότητά του.
Η πυροσβεστική, που ενημερώθηκε στις 8:20 το πρωί, βρέθηκε νωρίς επί τόπου με 10 οχήματα, ωστόσο, επενέβη μόνο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο.
Η κυκλοφορία στην περιφερειακή Αιγάλεω ως την Αττική Οδό που είχε διακοπεί αποκαταστάθηκε.
Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ
Στην ανακοίνωση τους για την πυρκαγιά, τα ΕΛΠΕ αναφέρουν τα εξής: «Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς




ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις