Συνεχίζουν να στραγγίζουν την Ελληνική οικονομία τα μαύρα εμβάσματα των λαθρομεταναστών..





Ορθώς μιλάμε για τα μαύρα λεφτά των πλουτοκρατών, αλλά τι γίνεται με τα αντίστοιχα των αλλοδαπών;
Από ίντερνετ καφέ μέχρι και ψιλικατζίδικα που έχουν αλλοδαποί...λειτουργούν ως διαμεσολαβητές μαύρου χρήματος...Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που φευγούν εντελώς
αφορολόγητα και κυρίως για ασιατικές και βορειοαφρικανικές χώρες..Συγκεκριμένα και όπως είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2013,από έγγραφο του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τα εμβάσματα οικονομικών μεταναστών στο εξωτερικό, ενημερώνει ότι η εκροή χρημάτων από τη χώρα μας προς τρίτες χώρες αφορά κυρίως ασιατικές (Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ) και αφρικανικές χώρες.

Οι εκροές γινόντουσαν και συνεχίζουν να γίνονται είτε με τον παράνομο τρόπο (κρυμμένα χρήματα σε φορτηγά, σε αποσκευές κλπ) είτε με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με αποστολές εμβασμάτων μέσω επιχειρήσεων διαμεσολάβησης στη μεταφορά κεφαλαίων (τύπου Western Union-αλλοδαποί εχουν μετατρέψει τώρα πια ίντερνετ καφέ ακόμα και τα μινι μάρκετ,σε καταστήματα για αποστολές εμβασμάτων), χωρίς να αποκλείεται και το σύστημα «Hawala», όπως αναφέρει ο κ. Νικολούδης στο έγγραφό του που διαβιβάστηκε δια του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

Με λίγα λόγια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποτελεί μια συνήθεια για τους λαθρομετανάστες της χώρας μας, καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος που να τους σταματάει. Η Ελλάδα συνεχώς βυθίζεται σε εκ νέου οικονομική ύφεση καθώς οι «εγχώριοι» κλέφτες δεν είναι μόνο οι ημεδαποί (ήδη γνωστοί σε πολλούς) αλλά και οι παράνομοι αλλοδαποί. Επιπροσθέτως, η Αρχή αναφέρει ότι για τις περιπτώσεις παράνομης εξαγωγής δεν έχει στοιχεία, παρά μόνο για τις περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί από τις τελωνειακές αρχές.

«Το βέβαιο είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος εκροών γίνεται με τον "νόμιμο" τρόπο αποστολής εμβασμάτων, που όμως είναι κατακερματισμένα σε μικρά ποσά 300- 1.000 ευρώ, έτσι ώστε να είναι δυσχερής ο έλεγχος των αποστολών και πολύ πιο δυσχερής ο φορολογικός έλεγχος» σημειώνει ο κ. Νικολούδης.

 Όπως είναι ευρέως γνωστό και για τους παραπάνω λόγους οι αλλοδαποί στην χώρα δεν πληρώνουν φόρους…

Όταν λοιπόν οι αλλοδαποί μας κοστίζουν το μισό καθαρό εθνικό προϊόν της Ελλάδος κάθε χρόνο, ποιος ηλίθιος μπορεί να περιμένει να υπάρξει ποτέ διαφυγή και απαλλαγή από τα μνημόνια.

Φανταστείτε πως για 5 δις δανεικά, οι εταίροι μας μας εκβιάζουν με νέα συνεχή μνημόνια και απαιτούν αιματηρές νέες θυσίες τον Ελληνικό λαό κάθε λίγο και λιγάκι.

Την ίδια στιγμή οι αλλοδαποί στέλνουν κάθε χρόνο στις χώρες τους νόμιμα ή παράνομα, τουλάχιστον 20 δις ζεστό ευρώ μέσω εμβασμάτων  ή άλλων τρόπων, 20 δις που είναι μάλιστα μαύρα και κυρίως αφορολόγητα από τον γελοίο Ελληνικό ξενολαγνικό κράτος.

Έχει γεμίσει παντού η Ελλάδα με "μαγαζάκια αλλοδαπών" που διεκπεραιώνουν τραπεζικές υπηρεσίες όπως αποστολή εμβασμάτων, συναλλάγματος, κεφαλαίων κλπ και απορώ πως μπορεί και γίνεται αυτό επιτρεπτό από το Κράτος.

Μάλιστα τα μαγαζάκια αυτά λειτουργούν κυρίως ως κέντρα πώλησης κινητών τηλεφώνων, ή είναι κομμωτήρια, ή μπακάλικα - μανάβικα - μίνι μάρκετ ή ίντερνετ καφέ ή μέχρι και bar - εστιατόρια κλπ!!!!!!!!  Πως γίνεται αυτό εδώ και χρόνια και γιατί αυτά τα μαγαζιά δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες Αρχές δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά.. Ασχολούνται μάλιστα οι κρατικές Αρχές με όποιον Έλληνα βγάλει έχω λεφτά αν και αυτό επιτρέπεται και είναι νόμιμο, αλλά τους αλλοδαπούς που στέλνουν κάθε χρόνο στις χώρες τους 20 δις ευρώ, δεν τους ακουμπάει κανείς, ούτε τους ρωτάει που τα βρήκαν!!!!!!

Έχουμε λένε συνεχώς πρόβλημα ρευστότητας και κινδυνεύουν μισθοί συντάξεις και καταθέσεις. Μα φυσικά και έχουμε όταν κάθε χρόνο 20 δις στέλνονται από τους αλλοδαπούς στις χώρες τους χωρίς μάλιστα το Κράτος να ορίζει έστω κάποιο μικρό φόρο. Στην Αμερική υπήρχε αυτό το πρόβλημα με τους Μεξικανούς μετανάστες αλλά εκεί οι Πολιτείες των ΗΠΑ όρισαν στα εμβάσματα προς Μεξικό, φορολόγηση παρακράτησης που φτάνει μέχρι και 60% με αποτέλεσμα η εκροή προς το Μεξικό στην  ουσία να σταματήσει σχεδόν τελείως.

Εδώ στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία παρακράτηση στα εμβάσματα των αλλοδαπών προς τις χώρες τους; Μπορεί κάποιος αρμόδιος να απαντήσει;



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις