ΒLOOMBERG: Πιθανό κραχ για την Ελλάδα, στις 25 Φλεβάρη, με άδεια ΑΤΜ

642




Το πρακτορείο Bloomberg επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ και αναφέρει πως η άρνηση Τσίπρα να δεχθεί και άλλα δάνεια διάσωσης, ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό κραχ στα τέλη Φλεβάρη.
Η Ευρώπη διέρχεται ξανά κρίσιμες στιγμές και για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο των γεγονότων είναι η Ελλάδα. Την ώρα λοιπόν που οι δανειστές αρχίζουν, με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία φυσικά, να εξακοντίζουν τα βέλη τους, η άρνηση του
Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να δεχθεί και άλλα δάνεια διάσωσης, ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό κραχ τον επόμενο μήνα.
Αυτό αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους «οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την οικονομική θέση της χώρας».
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων και όπως ανέφερε μία από τις δύο πηγές -που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της- η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από χρήματα στις 25 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, εάν οι Έλληνες συνεχίσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, ο Τσίπρας θα μπορέσει να επιβιώσει για λίγες μόνο ακόμη εβδομάδες και στο τέλος του Μαρτίου θα πρέπει να πάρει μια καθοριστικής σημασίας απόφαση:
Να δεχθεί μια σανίδα σωτηρίας, με τις προϋποθέσεις που έχει επανειλημμένα απορρίψει ή να αποχωρήσει από το ευρώ.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις