Πάνω από 100 Σκελετοί Βρικολάκων ανακαλύφθηκαν στη Βουλγαρία...!!!

 


Η ανακάλυψη έγινε κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου
του θαυματουργού στη Σωζόπολη της Μαύρης Θάλασσας
Αν νομίζατε ότι τα βαμπίρ, οι βρικόλακες ήταν απλώς στην ουσία μύθοι και θρύλοι και ίσως οι παράξενες ταινίες τρόμου των εφήβων, ξανασκεφτείτε το.
Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία έφεραν στο φως δύο σκελετούς από το Μεσαίωνα οι οποίοι είχαν διάτρητο το στήθος με ράβδους σιδήρου για να τους

κρατήσουν μέσα στον τάφο όταν μετατραπούν σε απέθαντους.
Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά από ευρήματα σε ολόκληρη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη, η οποία ρίχνει νέο φως στο πόσο σοβαρά οι άνθρωποι πήραν την απειλή των βρικολάκων και πώς αυτές οι πεποιθήσεις έχουν μετατραπεί στο σύγχρονο μύθο.
Οι δύο σκελετοί, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 800 ετών, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής κοντά σε ένα μοναστήρι στη βουλγαρική πόλη της Μαύρης Θάλασσας της Σωζόπολη.Ο επικεφαλής του μουσείου Εθνικής ιστορίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμίτροφ, δήλωσε: «Αυτοί οι δύο σκελετοί μαχαιρωμένοι με ράβδους δείχνουν μια πρακτική η οποία ήταν κοινή σε ορισμένα βουλγαρικά χωριά μέχρι και την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα».
Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι στα τέλη του μεσαίωνα, η επιδημία της Πανώλης, του Μαύρου Θανάτου όπως είχε ονομασθεί είχε ταυτιστεί με τους Βρικόλακες και η διάδοση της επιδημίας ενοχοποιούσε τους Βρικόλακες. Προληπτικά έπαιρναν τα μέτρα τους παλουκώνοντας είτε σφηνώνοντας μια πέτρα στο στόμα του πτώματος, προφανώς στους υπόπτους για βρικολακισμό, εκτός και αν παλούκωναν πραγματικούς βρικόλακες. Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η τακτική αυτή εφαρμοζόταν σε όλη την Ευρώπη.
Πάνω από 100 Τάφοι «Βρικολάκων» έχουν ανακαλυφθεί στη Βουλγαρία.
Επίσημα, πάνω από 100 άτομα των οποίων τα θαμμένα πτώματα μαχαιρώθηκαν για να τα αποτρέψουν από το να γίνουν βρικόλακες έχουν ανακαλυφθεί σε ολόκληρη τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια των ετών, σύμφωνα με τον Μπόζινταρ Ντιμίτροφ, επικεφαλής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας.
Στις 3/6/2012, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο Μεσαιωνικοί "βρικόλακες" είχαν ανακαλυφθεί από τους αρχαιολόγους στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας την Σωζόπολη. Μεγάλες σιδερένιες βέργες, με τις οποίες τα σώματα των δύο ανδρών είχαν μαχαιρωθεί, βρέθηκαν στους τάφους τους.
"Δεν ξέρω γιατί μια συνηθισμένη ανακάλυψη, σαν αυτή έγινε τόσο δημοφιλές. Ίσως λόγω της μυστηριώδους λέξης «βαμπίρ», βρικόλακες", σχολίασε ο Ντιμιτρόφ, όπως αναφέρεται από το Sega.





ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις