Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτό είναι το παρασκήνιο της αναμενόμενης ελληνικής συμφωνίας με την ΕΕ



Αυτό είναι το παρασκήνιο της αναμενόμενης ελληνικής συμφωνίας με την ΕΕ



Αυτό είναι το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την είδηση ότι πάμε για συμφωνία με την Ευρωπαϊκή ένωση.
Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί έπεφταν κατά πάνω μας η μια πίσω από την άλλη από τους ευρωπαίους και τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης των δυτικών έπαιζαν και αυτοί το ρόλο τους στο θέατρο του παραλόγου .
Η Ελλάδα πάει ολοταχώς για
το γκρεμό φώναζαν για να καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους για ενδεχόμενη πλήρη αποτυχία των προσπαθειών τους, που αυτό θα σήμαινε ακόμη και ανάγκη για εσωτερικό δανεισμό.ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έκανε την προσπάθειά του για μια ενδεχόμενη ανάγκη της κυβέρνησης να χρειαστεί χρήματα .
Ειδοποίησε λοιπόν τους υπουργούς της κυβέρνησης να ελέγξουν τα αποθεματικά των ταμείων και να τον ενημερώσουν έτσι ώστε αν υπάρξει ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε εσωτερικό δανεισμό.
Η εισήγησή του ήταν ότι ο δανεισμός θα γινόταν σε ρέπους και μέσα σε 15 μέρες θα επέστρεφαν τα χρήματα με επιτόκιο 2,3% στα ταμεία.
Οι υπουργοί τον ρώτησαν τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει λύση κι έτσι δεν θα μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα μέσα σε αυτό το διάστημα.
Η απάντηση του αντιπροέδρου ήταν σαφής ότι το θέμα θα λυθεί σίγουρα και θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν σε λίγους μήνες με πρόγραμμα στα χέρια για να το υποβάλουν στην ευρωπαϊκή ένωση.
Μεγάλη ήταν η πίεση από την άλλη πλευρά παρασκηνιακά του αμερικανού προέδρου. Ο Μπάρακ Ομπάμα μίλησε στο τηλέφωνο με την Άγκελα Μέρκελ πάνω από 4 φορές πιέζοντάς την να προχωρήσει σε μια ευνοϊκή συμφωνία για την Ελλάδα και να δώσει χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση.
Η επικοινωνία αυτή ήταν ουσιαστική για την απόφαση που ήρθε λίγο μετά ενώ η Μέρκελ ένιωσε αφόρητα εκνευρισμένη με την ενασχόληση του αμερικανού προέδρου με το θέμα .
Τα 25 δις που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη σηκωθεί από τις ελληνικές τράπεζες είναι ένα πρόβλημα που θα δημιουργούσε σαφώς μεγάλα θέματα στην οικονομία αλλά και μεγάλο μπελά στην ελληνική κυβέρνηση αν τελικά αναγκαζόταν να προχωρήσει σε άλλου είδους λύσεις και όχι την παράταση 
 
 
ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις