Αυτά είναι τα 5 πιο σοκαριστικά ιατρικά πειράματα επάνω σε άνθρωπο



Για την ανάπτυξη των θεραπειών για την αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών πραγματοποιούνται σειρές μελετών και πειραμάτων, παρακάτω καταγράφονται τα πιο σοκαριστικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν
ποτέ πάνω σε άνθρωπο.

5. Το πείραμα της σύφιλης







Έγινε στις ΗΠΑ, κατά τα έτη 1946- 1948, λίγο μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Το συγκεκριμένο πείραμα ήταν ανεπίσημο και αποκαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια από το δίκτυο CBS. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μόλυνε με σύφιλη, γονόρροια και άλλα αφροδίσια νοσήματα 1300 κρατούμενους και πόρνες από την Γουατεμάλα (που ζούσαν στις ΗΠΑ) προκειμένου να δει εάν η πενικιλίνη που είχε ανακαλυφθεί εσχάτως, είχε πράγματι κάποια αποτελέσματα.

4. Το πείραμα της μονάδας 731







Έγινε από το Υπουργείο Άμυνας και Υγείας της Ιαπωνίας στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και διήρκεσε 10 χρόνια. Το πείραμα έγινε σε κατεχόμενες περιοχές της Κίνας, στην πόλη Χαρπίν. Στα 10 αυτά χρόνια περισσότεροι από 250.000 Κινέζοι δολοφονήθηκαν φρικτά κατά τη διάρκεια του πειράματος. Οι «γιατροί» μόλυναν με τύφο και χολέρα τα θύματα τους και στη συνέχεια έκαναν δίχως αναισθησία, επεμβάσεις επάνω τους.

3. Το πείραμα του στρατοπέδου 22







Έγινε σε στρατόπεδο πολιτικών προσφύγων στη Βόρεια Κορέα. Το στρατόπεδο 22 στεγάζει περισσότερους από 50.000 κρατούμενους (πολιτικούς και ποινικούς). Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με χοντρό γυαλί για ταβάνι (για να παρακολουθούν οι επιστήμονες) έβαζαν συνήθως οικογένειες κρατουμένων, μαζί και εφάρμοζαν επάνω τους όπλα χημικού και βιολογικού πολέμου. Ένας γιατρός που δραπέτευσε στη Δύση, δήλωσε ότι έβλεπε «γονείς να καίγονται από τα χημικά και να κάνουν εμετό και την ίδια στιγμή να προσπαθούν να κάνουν τεχνητή αναπνοή στα παιδιά τους που πέθαιναν δίπλα τους».

2. Η μελέτη του τέρατος.







Το πείραμα αυτό έγινε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 30. Στόχος του πειράματος που έγινε σε μικρά παιδιά ήταν να δουν εάν αυτά θα τραυλίσουν ενώ βρίσκονταν σε ακραίες καταστάσεις ψυχολογικής πίεσης, πανικού και τρόμου. Τα «πειραματόζωα ήταν όλα παιδιά μέχρι 12 ετών και όλα τους ορφανά, δίχως προβλήματα στην ομιλία. Συμμετείχαν και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Άιοβα. Το πείραμα διήρκεσε μισό χρόνο. Κάποια από αυτά τα παιδιά ακόμη και σήμερα (υπερήλικες πλέον) έχουν μόνιμα σημάδια στην ομιλία τους και συνεχίζουν να τραυλίζουν μετά το πείραμα.

1. Το πείραμα της ντροπής.







Έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 70 στη Νότιο Αφρική. Τότε η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα. Οι ομοφυλόφιλοι που ήταν στη φυλακή, όχι για κάποιοι άλλο αδίκημα, αλλά επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι, υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ, σε χημικούς ευνουχισμούς, και σε ορμονικές θεραπείες, προκειμένου να «θεραπευτούν». Τα πειράματα έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένα στρατόπεδα από γιατρούς του στρατού της χώρας.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις