ΠΑΡΑΝΟΙΑ! Με πρόστιμο από την εφορία απειλούνται όσοι δε δηλώσουν e-mail κι ας μην έχουν ίντερνετ!

Με πρόστιμο από την εφορία απειλούνται όσοι δεν έχουν e-mail, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Η εφημερίδα αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομικών θέλει το αργότερο μέχρι τον Μάιο να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, όπου όλες οι πράξεις της διοίκησης προς τους πολίτες γίνονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail.

Έτσι, μέσα σε δύο μήνες όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε η Εφορία να μπορεί να ειδοποιεί ηλεκτρονικά τον φορολογούμενο σχετικά με πρόστιμα, πρόσθετους φόρους, οφειλές κ.α.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο νόμος που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες, προβλέπει πως η δήλωση e-mail θα είναι υποχρεωτική ακόμα και για όσους δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή δικό τους e-mail, ενώ όσοι δε δηλώσουν εντός 60 ημερών το e-mail τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα πρόστιμα που θα ξεκινούν από 100 ευρώ.

Θολό είναι το τοπίο γύρω από τις υποχρεώσεις των ηλικιωμένων, καθώς δεν είναι σαφές αν και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν e-mail.

Κατά την εφημερίδα, το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στο να μην μπορεί ο φορολογούμενος να επικαλεστεί σε δικαστήριο ότι δεν ειδοποιήθηκε από την εφορία, γιατί δεν τον βρήκαν ποτέ ή γιατί η επιστολή χάθηκε στο ταχυδρομείο.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις εξπρές εντός δέκα ημερών.

nooz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις