Και η ουκρανική Αεροπορία στην Κριμαία παραδόθηκε στην Ρωσία! - Δεκάδες μαχητικά και ελικόπτερα

 
Η ουκρανική 240η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας, η οποία εδρεύει κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, παρέδωσε τα όπλα στους Ρώσους και προσχώρησε επίσης στην κυβέρνηση της Κριμαίας, μαζί με το σύνολο των 800 ανδρών του
προσωπικού της.
Ενωρίτερα είχε προηγηθεί ειδική επιχείρηση των ρωσικων ειδικών δυνάμεων οι οποίοι κατάφεραν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρο το οπλοστάσιο της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία ισούται με μία Πτέρυγα Μάχης, κατά το ΝΑΤΟϊκο πρότυπο.
Πρακτικά, εκτός από το ουκρανικό Ναυτικό προσχώρησε και η ουκρανική Αεροπορία στην Ρωσία
Μετά την προσχώρηση και της 240ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας, η Κριμαία διαθέτει 39 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και 4 εκπαιδευτικά τύπου L-39 και 11 επιθετικά ελικόπτερα Mil MI-24 Hind, τα οποία αποτελούν μια άριστη "μαγιά" για την Αεροπορία ενός μικρού, αλλά δυναμικού κράτους που θέλει την ελευθερία του.
Με τα παραπάνω αεροσκάφη μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά και τον εναέριο χώρο της, ο οποίος πλέον γειτνιάζει με τον τουρκικό εναέριο χώρο.
'Αλλωστε από το ΕΚΑΕ της Σεβαστούπολης ελεγχόταν ο ουκρανικός εαέριος χώρος στην Μαύρη Θάλασσα. O συγκεκριμένος εναέριος χώρος θα ανήκει στην ανεξάρτητη δημοκρατία της Κριμαίας και πλέον φτάνει βαθιά στο νότο.
Πρακτικά σταθεροποιεί τη ρωσική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, στα όρια που είχε επί αυτοκρατορικής Ρωσίας και Σοβιετική Ένωσης, δηλαδή αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την "γεωπολιτική καταστροφή" όπως περιγράφει ο Β.Πούτιν τα αποτελέσματα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.

defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις