Η ιστορία πίσω από το μούσι του Αβραάμ Λίνκολν

Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 1860 στις ΗΠΑ, στις οποίες νικητής ανεδείχθη ο Αβραάμ Λίνκολν του νεοσύστατου Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ένα 11χρονο κορίτσι του έστειλε μία επιστολή, στην οποία τον προέτρεπε να αφήσει… μούσι. Η μικρή Grace Bedell, σύμφωνα με το Business Insider, τον προέτρεψε να αφήσει ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο της εικόνας του, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικός στις κυρίες. Μάλιστα, ο 16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, της απάντησε και λίγες ημέρες μετά από τις εκλογές αποφάσισε να ακούσει την συμβουλή της. «Έχω 4 αδέρφια και κάποιοι από αυτούς θα σας ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς. Αν αφήσετε μούσι θα προσπαθήσω να πείσω και τους υπόλοιπους να σας ψηφίσουν. Θα φαίνεστε καλύτερος γιατί το πρόσωπό σας είναι πολύ λεπτό. Θα αρέσει σε όλες τις κυρίες και θα πείσουν τους συζύγους τους να σας ψηφίσουν και τότε θα εκλεγείτε Πρόεδρος», φέρεται να είχε γράψει η 11χρονη Grace.

Η απάντησή του, σύμφωνα με τα αρχεία της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, ήταν η εξής:

«Όσον αφορά τη γενειάδα, καθώς ποτέ δεν είχα, δεν πιστεύεις ότι ο κόσμος θα το θεωρήσει ανόητο ή επιτηδευμένο εάν αφήσω τώρα;»

Ο Λίνκολν φαίνεται πως αρχικά φάνηκε αβέβαιος με την πρόταση της μικρής Grace, ωστόσο, αργότερα, και μετά την εκλογή του της έγραψε ξανά για να της πει ότι τελικά άκουσε την συμβουλή της.

πηγη
anekshghta

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις