ΙΚΕΑ: Μετά τους κεφτέδες αλόγου, τάρτες με κόπρανα!



Ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα. Οι συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος δεν έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η IKEA HOUSEMARKET HELLAS.
Όπως δήλωσε η εταιρεία IKEA, αποφάσισε να αποσύρει τις τάρτες, μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται chokladkrokant (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Shanghai Daily, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν «υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων».
Αυτά τα βακτήρια, που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές, είναι γενικά «μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό», εξήγησε ο μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, Ματς Λιντμπλάντ.
Οι τάρτες που αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.
Εκπρόσωπος του ΙΚΕΑ, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη» σημείωσε η Μάγκνουσον.
Τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΙΚΕΑ απέσυρε από 25 χώρες τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.
Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του Ikea, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.

πηγη
insider

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Πηρατε την απαντηση τωρα γιατι ειναι τοσο φθηνα τα κεφτεδακια και οι ταρτες στα ΙΚΕΑ....τρεχτε να προλαβετε....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις