“Περήφανος ως Έλληνας” ο Ελληνοαμερικάνος υπερδρομέας – θρύλος


Τον έχουν αποκαλέσει “υπερδρομέα θρύλο” και “άνθρωπο μηχανή”, ενώ το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε κατάλογο του “Time” με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο – κι όχι άδικα. Οι αποστάσεις που καλύπτει ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης αψηφούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής αλλά και του νου, που αδυνατεί να συλλάβει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να τρέξει σχεδόν 560 χλμ. χωρίς να κοιμηθεί επί τρία βράδια, να διανύσει αποστάσεις υπό ακραίες συνθήκες – καιρικές και μορφολογίας εδάφους – και να συμμετάσχει σ’ έναν μαραθώνιο έχοντας φάει μια ολόκληρη πίτσα!
Ο γεννημένος από Έλληνες γονείς, το 1962, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντιν Καρνάζης δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ “περήφανος ως Έλληνας”, αρνείται να βάλει όρια στο ανθρώπινο σώμα κι εκφράζει την πεποίθηση ότι, μέσα από την κρίση, η Ελλάδα θα βγει νικήτρια.
 Ο Ντιν Καρνάζης έχει, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, διαγωνιστεί και στις 7 ηπείρους, ορισμένες φορές δε υπό ακραίες και “αφιλόξενες” συνθήκες. “Ο μαραθώνιος στο Νότιο Πόλο διεξήχθη υπό θερμοκρασία -40 βαθμών Κελσίου, ενώ έτρεξα και μια διαδρομή 250 χλμ. στη Σαχάρα, σε ένα ‘καμίνι’ 50 βαθμών Κελσίου, με την άμμο να φτάνει μέχρι το γόνατο… Ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες μου, ωστόσο, ήταν αυτός στην έρημο Ατακάμα, στη νότια Αμερική.
Το “μυστικό” των απίστευτων αντοχών του, για τις οποίες έχουν γραφεί μακροσκελή άρθρα κι αναλύσεις στο διεθνή Τύπο πιστεύει ότι είναι η σκληρή δουλειά, η αποφασιστικότητα, η προσήλωση και οι θυσίες. « Είμαι 100% Έλληνας και πιστεύω πως εμείς οι Έλληνες έχουμε το τρέξιμο στο αίμα μας” λέει. “Ειλικρινά δεν νομίζω πως έχουμε όρια. Το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό για ορισμένα από τα πλέον εκπληκτικά επιτεύγματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους δικούς μας περιορισμούς. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα θα θεωρούσαμε ποτέ δυνατά”.

“Μια νέα εποχή ‘ανθίζει’ στην Ελλάδα κι εγώ προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να το στηρίξω αυτό” συμπληρώνει και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες: “Η καρδιά και το πνεύμα μου είναι με τον ελληνικό λαό και όλη την ομορφιά και τη σοφία που ο πολιτισμός μας έχει να προσφέρει στον πλανήτη”.

πηγη
eglimatikotita

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις