ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ.ΚΑΘΕ 18 ΩΡΕΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ!

aytoktonies-sokΗ μελέτη των στατιστικών στοιχείων για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, έχει σοκάρει ακόμη και τους επιστήμονες που αν μην τι άλλο τους προκαλεί έντονο προββληματισμό αυτή η θλιβερή κατάσταση. Το ίδιο και η επιστημονική ανάλυση για την ψυχοσύνθεση όσων οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» , με αφορμή την έξαρση του φαινομένου των αυτοκτονιών στη χώρα μας, τονίστηκε πως κάθε 18 ώρες στην Ελλάδα γίνεται μία αυτοκτονία, ενώ κάθε 45 λεπτά μια απόπειρα αυτοκτονίας.
Τραγικό είναι και το στοιχείο ότι οι αυτοκτονίες είναι δύο και τρεις φορές περισσότερες από ότι οι ανθρωποκτονίες!
Όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της «Κλίμακας» ο άνδρας που βάζει τέλος στη ζωή του είναι μέσης ηλικίας, έγγαμος και με οικονομικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τη ΜΚΟ μια αυτοκτονία έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή άλλων 6 έως 23 ατόμων που κινούνται στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του αυτόχειρα.
Ο Κυριάκος Κατσαδώρος, ψυχίατρος και επιστημονικός διευθυντής της «Κλίμακας», ανέφερε ότι το 90% των ανθρωπων που αυτοκτονούν έχουν κάποιο ψυχικό νόσημα ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που είναι πιο ευάλωτοι και λόγω της οικονομικής κρίσης «οδηγούνται στα άκρα».

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις