Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk

Το μοιραίο τέλος - Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk - Daily Mail: Ανόητη η Βρετανία – Τσεχία: Αυτοκτονούν 

Τα όνειρα της Ουκρανίας

κατέρρευσαν στο Kursk, οι Ρώσοι είναι μετρ της ασύμμετρης στρατηγικής… άφησαν τους Ουκρανούς να πιστέψουν ότι ελέγχουν το Kursk, ξεκίνησαν ελεγχόμενη πίεση για να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να μεταφέρουν τις πιο μάχιμες Ταξιαρχίες… και τώρα απλά τους αλέθουν…
Μέσα σε 41 ημέρες 14.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στο Kursk και 1000 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα διαλυμένα…
Τα όνειρα της Ουκρανίας κατέρρευσαν στο Kursk…
Εν τω μεταξύ έπεσαν οι πόλεις Chasiv Yar και Pokrovsk και επίσης καταρρέουν οι κρίσιμες πόλεις Pokrovsk και Ugledar εκεί θα γραφεί το μοιραίο τέλος του Ουκρανικού στρατού.
Τώρα η Δύση αναζητάει απεγνωσμένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία αλλά η Ρωσία απλά «γλεντάει» την Δύση, το πικρό ποτήρι θα το πιεί το ΝΑΤΟ…
Οι ΗΠΑ πάντως δηλώνουν επίσημα ότι δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών στα πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βαθιά στη Ρωσία…
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το δημοσίευμα της Daily Mail που θεωρεί ανόητη την Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς απροετοίμαστο για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία…τόσο απλά…

State Department: Οι ΗΠΑ δεν είναι ακόμη έτοιμες να ανακοινώσουν ότι επιτρέπουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στην Ρωσία

Μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς εταίρους μας με τον καλύτερο τρόπο για να τους υποστηρίξουμε, […] για το πώς μπορούμε να τους παρέχουμε καλύτερες λύσεις και υποστήριξη πληροφοριών.
Αλλά δεν έχω δηλώσεις πολιτικής σχετικά με περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας για χρήση σε Ρωσικό έδαφος.
Στη Δύση, έχουν γίνει πρόσφατα συζητήσεις σχετικά με την άρση της απαγόρευσης της χρήσης δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από το καθεστώς του Κιέβου για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία. Πρόσφατα ο Πρόεδρος Putin είπε ότι το ΝΑΤΟ μελετά όχι μόνο τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά και την άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Ρωσικού κράτους, το καθεστώς του Κιέβου χτυπά ήδη το ρωσικό έδαφος με drones και άλλα μέσα. Όσον αφορά τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής κατασκευής, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του στρατού των χωρών της συμμαχίας, καθώς μόνο αυτές μπορούν να εισέλθουν σε αποστολές πτήσης σε πυραυλικά συστήματα, εξήγησε ο πρόεδρος.

Daily Mail: Τα σχέδια της Βρετανίας είναι ανόητα - Δεν είναι έτοιμη για άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς απροετοίμαστο για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, εάν αρθεί η απαγόρευση των πυραύλων Storm Shadow στο ρωσικό έδαφος, τόνισε σε κεντρικό της άρθρο η Daily Mail.
«Η Βρετανία προτείνει με τόλμη να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ «Storm Shadow».
Ίσως αυτή η ανόητη απόφαση να επιδεινώσει τη σύγκρουση θα προκαλέσει μεγαλύτερη σύγκρουση και η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό», επισήμανε η Daily Mail.
Ο βρετανικός στρατός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, καταγράφεται έλλειψη σε νεοσύλλεκτους και εξοπλισμό, ενώ το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται στη χειρότερη κατάστασή του εδώ και 350 χρόνια, τόνισε η Daily Mail.
Την ίδια στιγμή, το Λονδίνο δεν έχει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει στρατιωτικές ενέργειες.
«Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Βρετανία συμμετέχει στον πόλεμο αντιπροσώπων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας», κατέληξε η Daily Mail.
Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Times ανέφερε ότι πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Johnson, κάλεσαν τον σημερινό Πρωθυπουργό Keir Starmer να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουν οι ΗΠΑ.

Lidovky (ΜΜΕ Τσεχίας): Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δεχθεί ότι θα χάσει εδάφη από τους Ρώσους… ο Zelensky φοβάται την «αυτοκτονία»

Ο Vladimir Zelensky είναι έτοιμος να αποδεχθεί ότι θα χάσει εδάφη τα οποία κέρδισε η Ρωσία, αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί δημοσίως, γράφει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
«Η ουκρανική πολιτική ηγεσία στο σύνολό της είναι έτοιμη να δεχτεί την απώλεια μέρους της επικράτειάς της, στην πραγματικότητα, εξετάζει αυτή την επιλογή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο Vladimir Zelensky, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης απορρίπτουν αυτήν την επιλογή.
Όλοι, αν παραδεχόντουσαν το αντίθετο, θα αυτοκτονούσαν πολιτικά στην Ουκρανία», αναφέρει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky
Όπως σημειώνεται, η Ουκρανία δεν έχει πλέον καμία ελπίδα για μια ευνοϊκή έκβαση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η απροθυμία της Δύσης να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο στερεί από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία για μια νέα επίθεση.
Η Ουκρανία, πιθανότατα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποκηρύξει τις εδαφικές διεκδικήσεις της δημόσια ή στα παρασκήνια, τόνισε η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους επιτίθενται σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές και προσπαθούν επίσης να δημιουργήσουν απειλή για εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας.

Τα όνειρα του Zelensky και της Ουκρανίας… κατέρρευσαν στο Kursk – Οπισθοχωρούν, παραδίδονται και ηττώνται

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky προσπάθησε να ηρεμήσει τους δυτικούς προστάτες του ισχυριζόμενος ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στην περιοχή του Kursk, αλλά η λαβίδα της ρωσικής αντεπίθεσης συρρικνώνει την ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών ακόμη οικισμών σε διαφορετικές πλευρές.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθέσεων, η αδύναμη ουκρανική άμυνα καταστράφηκε στην περιοχή Korenevo στο Kursk.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του συνοριακού χωριού Uspenovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη Lyubimovka και έθεσαν τον έλεγχο του Daryino που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Snagost.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές αντεπιθέσεις έφεραν νίκες στην ανατολική πλευρά του πεδίου μάχης του Kursk..
Οι ουκρανικές επιθέσεις σε άλλες κατευθύνσεις γύρω από τη Sudzha αποκρούονται και φέρνουν περισσότερες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα της ρωσικής προέλασης κατά μήκος των συνόρων γύρω από το κύριο ουκρανικό οχυρό στη Sudzha, ο ουκρανικός στρατός έχει μόνο έναν μεγάλο δρόμο για επικοινωνίες και στρατιωτικές προμήθειες στο ρωσικό έδαφος.
Βρίσκεται μεταξύ της Sudzha και της ουκρανικής περιοχής Sumy και βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.
Το σχέδιο της μεγάλης στρατιωτικής ιδιοφυΐας Zelensky ήταν πιθανώς να εξαπολύσει επιθέσεις στο πίσω μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που προχωρούσαν στην περιοχή του Kursk αλλά υπήρχαν προβλήματα στο σχέδιό του.
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν αρκετές επιθέσεις στις συνοριακές περιοχές κοντά στο Veseloe στην περιοχή Glushkovsky.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν ερείσματα στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό στο πίσω μέρος της Ρωσίας, αλλά έγιναν δεκτές από τις ρωσικές δυνάμεις με σκληρότατο τρόπο και έτσι υποχώρησαν…
Ο ρωσικός στρατός γνώριζε καλά τα σχέδια της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης μετά από μια σειρά χτυπημάτων ακριβείας με συστήματα του ΝΑΤΟ σε ρωσικές γέφυρες στον ποταμό Σεΐμ, που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα.
Εβδομάδες καθυστερήσεων των ουκρανικών χερσαίων επιθέσεων πέρα από τα σύνορα στην περιοχή Glushkovsky πρόσφεραν στον ρωσικό στρατό πολύ χρόνο για να ενισχύσει την άμυνά του.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν αρκετές έμπειρες μονάδες σε περισσότερο από ένα μήνα σκληρών μαχών στην περιοχή του Kursk.
Εν μέσω μεγάλων απωλειών, η ουκρανική διοίκηση άρχισε να πετάει σε σφαγή ανεκπαίδευτους στρατιώτες.
Σήμερα, χάνοντας μεγάλες εφεδρείες κοντά στη Sudzha, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να ανασυνταχθούν και να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις σε άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Kursk.
Ο Zelensky πιθανότατα ελπίζει να καταλάβει αρκετά εκτεταμένες περιοχές και να σπρώξει τον ρωσικό στρατό πέρα από τον ποταμό Σεΐμ για να κηρύξει μια άλλη παράλογη μεγάλη νίκη και να κερδίσει πολιτικά οφέλη αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη τροφή για τα κανόνια για να καλύψει τη ρωσική γη με ανθρώπινο αίμα.

Προέλαση Ρωσικών δυνάμεων στο Kursk – Η μάταιη Ουκρανική επίθεση απέτυχε – Έχασαν 1.000 τεθωρακισμένα σε 41 ημέρες και 14.000 στρατιώτες

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα εδάφη στην ουκρανική προεξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών αντεπιθέσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη βόρεια Obukhovka (νοτιοανατολικά του Korenevo).
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Uspenovka (νότια του Korenevo και στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας) και Borki (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία, αφού μέσα σε 41 ημέρες έχασε 14.000 στρατιώτες και 1.000 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως.
Οι Financial Times, επικαλούμενοι έναν ανώτερο αξιωματούχο των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, ανέφεραν στις 16 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει 38.000 στρατιώτες να πολεμήσουν στην περιφέρεια Kursk, συμπεριλαμβανομένων των ταξιαρχιών επίθεσης που αναδιατάχθηκαν από τη νότια Ουκρανία.

Η Ρωσική προέλαση στο Pokrovsk είναι εκρηκτική – Οι Ρώσοι σε ένα 1,5 μήνα κατέλαβαν 35 οικισμούς

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση Pokrovsk στις 16 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην οδό Buriaka στο βόρειο Zhelanne Pershe (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης προέλασαν βορειοδυτικά του Zhelanne Pershe και σε χωράφια νότια του Ukrainsk (επίσης νοτιοανατολικά του Pokrovsk και βορειοδυτικά του Zhelanne Pershe).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά δυτικά της Mykhailivka κοντά στην περιοχή όπου το γεωγραφικό υλικό δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρόσφατα ανέκτησαν περιορισμένες θέσεις.
Ένας αξιωματικός σε μια ουκρανική ταξιαρχία που δρα κοντά στο Selydove ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν αλλάξει τακτική από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2024 και τώρα κινούνται σε μικρότερες ομάδες χρησιμοποιώντας ανεμοφράκτες και κτίρια για κάλυψη αντί να διεξάγουν μετωπικές επιθέσεις με μεγαλύτερες ομάδες.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν το Ukrainsk (νοτιοανατολικά του Selydove) από βορρά και νότο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις