Αυτός ο κόσμος έχει 7-8 μήνες ακόμα


Με την έναρξη της μεγάλης πανδημίας

και τα επακόλουθα γεγονότα, τα ποιμενικά κανάλια, τα κανάλια κάποιων μαγισσών, μολφάρων και άλλων μάντεων σε κατακάθι καφέ έγιναν ξαφνικά παράξενα δημοφιλή. Κάποια από αυτά περιέχουν αναμφίβολα πραγματικές πληροφορίες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις το σιτάρι από την ήρα. Παρόλα αυτά προσπαθούμε. 

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μια άλλη πιθανή αποκάλυψη εμφανίστηκε  στο κανάλι Great Miracles Avenue – μια επιστολή από κάποια Maddie Thompson, κάποια δασκάλα, όπως την καταλαβαίνουμε. Και αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον στα λόγια της ήταν ότι είχε ένα όραμα για το 2025, το οποίο σίγουρα δεν είναι στην τάση αυτή τη στιγμή.

Τόσα πολλά πράγματα έχουν ήδη υποσχεθεί για αυτό το φθινόπωρο που ίσως δεν θα υπάρξουν καν Χριστούγεννα φέτος, και εδώ κάποια κυρία μιλάει για το 2025. Αυτό δεν μοιάζει με διαφημιστική εκστρατεία, οπότε ας δούμε τι γράφει η κυρία:

. ..Καθόμουν στη βιβλιοθήκη μετά από μια εβδομάδα μαθημάτων με μαθητές και προετοιμαζόμουν για τα μαθήματα για την επόμενη εβδομάδα, διαβάζοντας ένα βιβλίο για την αποικιακή Αμερική. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήμουν τρομερά εξαντλημένη και πολύ κουρασμένη, έτσι με κάποιο τρόπο, εν αγνοία μου, τα μάτια μου άρχισαν να θολώνουν. Έκλεισα και άνοιξα τα μάτια μου πολλές φορές, προσπαθώντας να διώξω τη νύστα, όταν ξαφνικά όλα γύρω μου άλλαξαν – βρέθηκα όχι στο γραφείο μου, αλλά σαν στην είσοδο της βιβλιοθήκης.

Όλα ήταν απολύτως ίδια – και η κατάσταση και οι άνθρωποι, αλλά το βιβλίο στα χέρια μου, το οποίο πήρα να διαβάσω, ήταν εντελώς διαφορετικό. Ήταν ένας βαρύς τόμος αντίκα στον οποίο ήταν γραμμένο:  «Το απροκάλυπτο μέλλον του κόσμου». Και όλοι οι άνθρωποι που ήταν γύρω μου εκείνη τη στιγμή μάλλον διάβασαν τον τίτλο και κοίταξαν το βιβλίο και εμένα με απερίγραπτη περιέργεια. 

Βρήκα ένα ήσυχο μέρος, έβαλα το βιβλίο στο τραπέζι και άνοιξα την πρώτη σελίδα, που είχε τον τίτλο: «Από το Γεγονός του 2025 ». Και μετά υπήρχε ένα κείμενο σαν ημερολόγιο ή εβδομαδιαίο: μήνας, ημερομηνία – και μετά όλα τα σημαντικά γεγονότα. Άρχισα να ξεφυλλίζω και να κοιτάζω αυτές τις σελίδες μέχρι να φτάσω στον Ιούνιο: η σελίδα ήταν εντελώς κενή. Και τότε όλες οι σελίδες ήταν επίσης κενές. 

Φοβήθηκα και ανησύχησα, οπότε σηκώθηκα και πήγα στο παράθυρο όπου κάθεται ο βιβλιοθηκάριος για να ελέγξει τα βιβλία. Καθόταν ένας πολύ ωραίος άντρας σε ένα τραπέζι και μου είπε το εξής:  ο λόγος που αυτές οι σελίδες είναι κενές είναι επειδή οι τελευταίοι επτά μήνες του 2025 θα φέρουν γεγονότα που είναι πολύ τρομερά για να περιγραφούν λεπτομερώς.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση, η οποία θα έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Όλη η ευημερία και η αφθονία που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε δεδομένες θα εξαφανιστούν σε μια στιγμή, θα αντικατασταθούν από έναν απεγνωσμένο αγώνα για τα απολύτως απαραίτητα. Θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη τροφίμων και πολλοί θα λιμοκτονήσουν. 

 Η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει υπό το βάρος της κρίσης και η εξουσία και η τάξη θα καταρρεύσουν επειδή οι άνθρωποι θα χάσουν όλες τις οικονομίες και τις θέσεις εργασίας τους. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν όταν ο βιβλιοθηκάριος είπε ότι με την πτώση των κρατών, θα ξεκινούσαν εκτεταμένοι διωγμοί των χριστιανών. Οι πιστοί θα δοκιμαστούν με τρομερούς τρόπους που ποτέ δεν έχουμε καν σκεφτεί και ως εκ τούτου πάρα πάρα πολλές περιστάσεις θα τους σπρώξουν κυριολεκτικά στον τοίχο. 

Έκλαψα και ρώτησα τον βιβλιοθηκονόμο: υπάρχει ελπίδα, καμία πιθανότητα να ξεφύγω από το σκοτάδι που έρχεται; Και ο βιβλιοθηκάριος απάντησε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τους αληθινούς πιστούς. Αλλά μόλις το είπε αυτό, το πάτωμα από κάτω μου φάνηκε να κουνιέται και να μετακινείται κάπου. Και κάθισα πάλι στη βιβλιοθήκη και διάβασα ένα βιβλίο για την αποικιακή Αμερική… 

Η Maggie δεν μας λέει με μεγάλη λεπτομέρεια τι θα συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025, αλλά τα γνωρίζουμε πολύ καλά από άλλες πηγές. Απλώς δεν ξέρουμε πότε θα σβήσει.

Αλλά, αν αυτή η Μάγκυ τα είδε όλα σωστά, τότε, αν και μιλάει για τρομερά πράγματα, για λίγο δεν μπορείς να φοβηθείς ιδιαίτερα και να χαλαρώσεις λίγο, δηλαδή το φθινόπωρο και την Πρωτοχρονιά, ακόμη και τα εγκαίνια στις ΗΠΑ, ο κόσμος είναι σαν – θα επιβιώσει. Αλλά δεν ξέρουμε καν τι θα συμβεί μετά τον Μάιο. Ίσως αυτός ο κόσμος έχει μόνο επτά ή οκτώ μήνες, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 














ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις