Οι πεζοναύτες συλλαμβάνουν τον Τζακ Σμιθ

 

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ

συνελήφθη από Αμερικανούς πεζοναύτες τη Δευτέρα το πρωί λίγα λεπτά αφότου η δικαστής Αϊλίν Κάνον απέρριψε την ομοσπονδιακή ποινική υπόθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία τον κατηγορούσε για συσσώρευση μυστικών εθνικής ασφάλειας στο κτήμα του Μαρ-α-Λάγκο και στη συνέχεια παρεμπόδιση των κυβερνητικών προσπαθειών για την ανάκτησή τους.

Η Canon έκρινε ότι ο διορισμός του Jack Smith ήταν παράνομος και παραβίαζε τη ρήτρα διορισμών του Συντάγματος.

«Το Δικαστήριο είναι πεπεισμένο ότι η δίωξη αυτής της δράσης από τον Ειδικό Εισαγγελέα Σμιθ παραβιάζει δύο δομικούς ακρογωνιαίους λίθους του συνταγματικού μας συστήματος - τον ρόλο του Κογκρέσου στον διορισμό συνταγματικών αξιωματούχων και τον ρόλο του Κογκρέσου στην έγκριση των δαπανών με νόμο», έγραψε η Κάνον.

Ο στρατηγός Smith, είπε η πηγή μας, είχε προηγουμένως γνώση της απόφασης της Cannon και είχε τοποθετήσει τους πεζοναύτες έξω από μια ιδιοκτησία που ανήκε ο Jack Smith στα βόρεια της Νέας Υόρκης, με εντολή να τον πάρουν "νεκρό ή ζωντανό" μετά την ανακοίνωση του δικαστή, προσθέτοντας ότι ο στρατηγός είχε τελικά εξέδωσε διαταγές να αρπάξουν τον Σμιθ ανεξάρτητα από την απόφαση της Κάνον.

«Δεν είναι ότι το timing δεν ήταν εντελώς τυχαίο. Είχαμε σχέδια να πάρουμε τον Smith από παλιά, αλλά επειδή ο στρατηγός ήξερε τι συνέβαινε και δεν ξέρω πώς πήρε την πληροφορία, σκέφτηκε ότι θα ήταν μια κατάλληλη στιγμή να εκπλήξει τον Smith με "καλώς ήρθατε στο πάρτι" για το καθεστώς κρατούμενου. Είχαμε πεζοναύτες στο στόχο», είπε η πηγή μας.

Ο Σμιθ και η σύζυγός του, φιλελεύθερη ντοκιμαντέρ Katy Chevigny, πούλησαν το σπίτι τους στο Nashville, TN, τον Ιούνιο του 2023, ισχυριζόμενοι ότι εξεγερμένοι του MAGA είχαν κολλήσει τη διεύθυνσή του, καταπάτησαν την περιουσία του και έκαναν αμέτρητα απειλητικά τηλεφωνήματα. Στη συνέχεια αγόρασε 11 πολυτελή σπίτια σε 11 πολιτείες, μετακομίζοντας νομαδικά ανάμεσά τους και διασφαλίζοντας ότι αυτός και ο Chevigny δεν καταλάμβαναν ποτέ τον ίδιο χώρο εκείνη την εποχή. Τα περισσότερα αγοράστηκαν με πλαστές ταυτότητες ή μεταβιβάστηκαν σε αβλαβείς LLC. Ο Smith είχε δημιουργήσει για να συσκοτίσει τις αγορές.

«Ξέραμε πού έμενε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι πεζοναύτες ήταν έτοιμοι να τον βουτηξουν», είπε η πηγή μας.

Αυτοί οι πεζοναύτες, πρόσθεσε, εισέβαλαν σε μια έκταση 5 στρεμμάτων γης που κατείχε κρυφά ο Smith στην κομητεία Fulton της Νέας Υόρκης και παραβίασαν τις μπροστινές και πίσω πόρτες του αρχοντικού του σε χωριστά επίπεδα, πιάνοντας έναν απρόσεκτο Smith στο ντους.

Ο Σμιθ, φορώντας μόνο μια πετσέτα στη μέση του, ζήτησε εξηγήσεις για την εισβολή και ρώτησε τους πεζοναύτες αν ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν και τους απείλησε με «συνέπειες» αν δεν εγκαταλείψουν αμέσως την περιουσία του.

"Βγες έξω από το σπίτι μου. Γνωρίζω τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Φύγε, πήγαινε, πήγαινε τώρα, αλλιώς», είχε πει ο Σμιθ.

Αλλά οι Πεζοναύτες, ασυγκίνητοι από τις απειλες, του έδειξαν ένα στρατιωτικό ένταλμα σύλληψης που τον κατηγορεί για προδοσία, ταραχή συνωμοσία και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εγκλήματα για τα οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί εάν κριθεί ένοχος σε στρατιωτικό δικαστήριο.

«Σήμερα δεν είναι η μέρα σου, έτσι δεν είναι, Σμιθ;» είπε ο επικεφαλής πεζοναύτης ενώ τον έδεσε χειροπέδες και μετά τον γρονθοκόπησε δυνατά στο νεφρό για καλως ηρθατε.

Η πηγή μας είπε ότι ο Σμιθ έχει μεταφερθεί σε κέντρο επεξεργασίας για «ανάκριση».

«Περίεργα, αγόρασε αυτό το σπίτι. Η κομητεία Fulton είναι βαθιά, βαθιά ρεπουμπλικανική περιοχή. Ήταν ένα πρόβατο που κρυβόταν ανάμεσα σε λύκους. Μην εκπλαγείτε αν του Smith είναι ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά δικαστήρια. Ο Πρόεδρος Τραμπ σκέφτηκε αυτή την ιδέα εδώ και αρκετό καιρό», είπε η πηγή μας.

 

 

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις