Η Αμερική προετοιμάζεται για τον3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναρχίζει τη στρατολογία για νέους 18 έως 26 ετών

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων

ενέκρινε την έκδοσή της για το ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική την Παρασκευή, εξουσιοδοτώντας ουσιαστικά τον Νόμο Εθνικής Άμυνας για την Άμυνα των 883,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (NDAA) να προχωρήσει σε ψηφοφορία 217-199, η οποία έπεσε σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος. Μόνο τρεις Ρεπουμπλικάνοι ήταν αντίθετοι, αναφέρει ο Zero Hedge.

Ορισμένες «αμφιλεγόμενες» τροπολογίες αποτελούν μέρος του, οι οποίες θα δημιουργήσουν περαιτέρω μάχες με τους Δημοκρατικούς στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου ενός μέτρου που θα έδινε στην Εθνοφρουρά την εξουσία να πατάξει τα νότια σύνορα.

Ωστόσο, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του νομοσχεδίου του οικονομικού έτους 2025 είναι μια τροποποίηση στο NDAA, η οποία θα εγγράφει αυτόματα όλους τους άνδρες κατοίκους των Η.Π.Α.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αρτιμελείς άνδρες στη χώρα μεταξύ 18 και 26 ετών θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενταχθούν στο σενάριο μιας μελλοντικής κήρυξης πολέμου από το Κογκρέσο. Η επιλογή θα βασίζεται σε πληροφορίες από ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων.

Παρόλο που υπάρχει ένα πρόγραμμα Επιλεκτικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες, ήταν μόνο εθελοντικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η νέα τροποποίηση θα κάνει αυτόματη εγγραφή. Το καθαρά «εθελοντικό» σύστημα είχε τεθεί σε ισχύ από το 1980, αλλά οι επικριτές είπαν ότι αφήνοντας τους νέους άνδρες να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα εγγραφούν, είχε ως αποτέλεσμα ένα αδύναμο και αναποτελεσματικό σύστημα με ανεπαρκή αριθμό.

Σύμφωνα με περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη νέα προσπάθεια από το Κογκρέσο:

Το αυτόματο προσχέδιο πρότασης εγγραφής ξεκίνησε από το Σύστημα Επιλεκτικής Υπηρεσίας (SSS) ως μέρος του ετήσιου αιτήματος προϋπολογισμού του προς το Κογκρέσο, το οποίο εισήγαγε ο Αντιπρόσωπος. Chrissy Houlahan (D-Pa.), που επικυρώθηκε «ολόψυχα» από τον Πρόεδρο του HASC Mike Rogers (R-Ala.) και εγκρίθηκε με φωνητική ψηφοφορία της ολομέλειας της επιτροπής χωρίς ηχητική αντίθεση. Το κείμενο της πρότασης του Απ Μπορείτε να βρείτε το Houlahan εδώ

Τα τελευταία χρόνια, ο Αντιπρόσωπος Houlahan ήταν ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές των προτάσεων για επέκταση του σχεδίου εγγραφής ώστε να περιλαμβάνει γυναίκες και άνδρες. Η τελευταία της πρόταση για αυτόματη εγγραφή ανδρών στη στρατιωτική θητεία δείχνει μόνο ότι είναι περισσότερο υπέρ της στρατιωτικοποίησης παρά οποιουδήποτε υποτιθέμενου φεμινισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις