ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...?...Η Βρετανική Κυβέρνηση καλεί στους πολίτες «Να εφοδιαστούν με φαγητό τριών ημερών»

 

Η βρετανική κυβέρνηση

καλεί τους πολίτες να «προμηθεύονται τρόφιμα για τρεις ημέρες»
Οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο καλούνται να εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό τριών ημερών για να ενισχύσουν την εθνική «ανθεκτικότητα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν

θα συμβουλεύσει τους ανθρώπους να κάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, κυβερνοεπιθέσεις και πλημμύρες.

Πέρυσι, ο κ. Dowden είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εφοδιαστούν με «αναλογικές δυνατότητες», όπως κεριά, φακούς και ραδιόφωνα, για να ενισχύσουν την «προσωπική τους ανθεκτικότητα».

Σήμερα προχωρά παραπέρα ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εφοδιαστούν με αρκετή τροφή και νερό για να επιβιώσουν για τρεις ημέρες χωρίς να φύγουν από τα σπίτια τους, όπως και οι άνθρωποι στη Φινλανδία.

Οι Φινλανδοί ενθαρρύνονται να προμηθεύονται τρόφιμα και νερό και να είναι έτοιμοι να «προφυλαχτούν σε εσωτερικούς χώρους» ανοίγοντας τρύπες στα παράθυρα και «περιμένοντας ήσυχα για οδηγίες» στο ραδιόφωνο.

Πέρυσι, ο κ. Dowden εισήγαγε ένα «σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης», το οποίο επιτρέπει στις αρχές να ενεργοποιούν συναγερμό σε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα για να ενημερώσουν τους ανθρώπους για μια πιθανή κρίση.

Έρχεται μετά την προειδοποίηση του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα ότι η Βρετανία αντιμετώπισε «μερικά από τα πιο επικίνδυνα χρόνια της» και ότι βρισκόταν σε «σταυροδρόμι ασφαλείας». Ο Rishi Sunak περιέγραψε τις αυξανόμενες απειλές και τόνισε έναν νέο άξονα αντιδυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας και του Ιράν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις