Πρακτορας του DeSantis κρατήθηκε στο GITMO

 

Η στρατιωτική αστυνομία στο Guantanamo Bay

συνέλαβε έναν υποπλοιαρχο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος ομολόγησε ότι οι άνθρωποι του Ron DeSantis τον είχαν προσλάβει για να ερευνήσει το τοπικό δίκτυο (LAN) του GITMO και το Secret Internet Protocol Router Network (SIPRNet) – ένα σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι Υπουργεία Άμυνας και Πολιτείας να διαβιβάσουν απόρρητα δεδομένα—για αρχεία που περιέχουν το όνομα του κυβερνήτη της Φλόριντα και να τα αντιγράψουν σε S.D. κάρτα.

Ο ύποπτος, ο 25χρονος υποπλοιαρχος Junior Grade Tom Patterson, εμπειρογνώμονας συστημάτων τηλεπικοινωνιών του Ναυτικού που είχε ανατεθεί στο GITMO τον Μάρτιο του 2022, παραδόθηκε στο M.P.s περίπου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε ότι ήταν ένοχος για τα άρθρα 133 και 106α του Ενιαίου Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε αξιωματικό για κατασκοπεία αλλά πρόσθεσε ότι είχε τυψεις που τον εμπόδισαν να υποκλεψει δεδομένα από το δίκτυο του ναυτικού σταθμού. Ζήτησε συγγνώμη για την παραβίαση του όρκου του και ζήτησε να του διαβάσουν τα δικαιώματά του και να τον φυλακίσουν.

Όταν ρωτήθηκε εκείνο το απόγευμα, ο Πάτερσον είπε στους ανακριτές ότι «ένας εκπρόσωπος του Ron DeSantis» του είχε προσφέρει 150.000 $ για τις πληροφορίες του GITMO σχετικά με τον DeSantis, ο οποίος είχε εργαστεί ως δικηγόρος του Ναυτικού για την JAG την άνοιξη του 2006.

Ο DeSantis είχε πρόσφατα ένα παράξενο ενδιαφέρον για το GITMO. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το διοικητικό του επιτελείο έχει παρακαλέσει με κληροδότημα την ηγεσία του GITMO να τον αφήσει να επισκεφθεί τη βάση. Σύμφωνα με μια πηγή του GITMO, η εκπρόσωπος του DeSantis, Christine Pushaw, έχει πραγματοποιήσει από τον Φεβρουάριο δεκάδες κλήσεις ζητώντας από την ηγεσία του GITMO να το επανεξετάσει. Όταν είπε ότι ο DeSantis θα επισκεπτόταν το GITMO κατά την κρίση του, ανεξάρτητα από την απόφαση του JAG, της είπαν ότι ο DeSantis θα θεωρούνταν εχθρός και θα πυροβοληθεί αν πλησίαζε στον Κόλπο του Γκουαντάναμο.

Ο Πάτερσον στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ένας άνδρας με το όνομα «Τζίμι» (πιθανόν ο Οικονομικός Διευθυντής της Φλόριντα Τζίμι Πατρώνης) του είχε αρχικά προσφέρει 50.000 δολάρια για τα αρχεία. Είπε ότι διαπραγματεύτηκε υψηλότερη τιμή, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο να πιαστεί, και ότι ο Jimmy του είπε ότι τα μετρητά θα κρατούνταν σε μεσεγγύηση εν αναμονή της παραλαβής της S.D. κάρτας.

«Ο υποπλοιαρχος Πάτερσον φαινόταν να είχε μια αλλαγή κριση συνειδησης την τελευταία στιγμή. Ο τύπος παραδόθηκε αμέσως πριν επρόκειτο να διεισδύσει στο δίκτυο, και δεν είναι σαφές αν μπορούσε πράγματι, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχει διαπράξει έγκλημα. Δεν πήρε χρήματα και δεν είχε πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα. Στην πραγματικότητα, τα δίκτυα που χρησιμοποιούνται τώρα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαμε εδώ το 2006 όταν ήταν εδώ ο DeSantis και είναι απίθανο οι πληροφορίες για το DeSantis να έχουν αποθηκευτεί σε υπολογιστές. Ίσως αντίγραφα του DD-214 του, αλλά οτιδήποτε άλλο βρίσκεται πιθανώς στην Ουάσιγκτον», είπε η πηγή μας.

Αν και ο Πάτερσον μιλησε πρόθυμα, οι ερευνητές ρώτησαν πώς ένας εκπρόσωπος του DeSantis ήξερε να επικοινωνήσει με τον Πάτερσον - τι συνέδεσε τον Πάτερσον με τον Τζίμι; Ο Πάτερσον υποστήριξε ότι δεν είχε προηγούμενους δεσμούς με τον Jimmy ή τον DeSantis και μάντεψε ότι ο Jimmy θα μπορούσε να είχε αποκτήσει αρχεία προσωπικού του GITMO και να είχε ζητήσει αρκετά B610 - το Navy MOS για Ειδικούς Μαζικής Επικοινωνίας - έως ότου κάποιος αποδεχόταν την προσφορά.

Οι ερευνητές ζήτησαν τον κωδικό πρόσβασης στο κινητό τηλέφωνο του Patterson για να επιθεωρήσουν το αρχείο κλήσεων του. ήθελαν τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο τον είχε καλέσει ο Τζίμι. Σε εκείνο το σημείο, ο Πάτερσον έγινε νευρικός, τραυλίζοντας καθώς εξήγησε ότι το τηλέφωνό του δεν είχε καμία σημαντική πληροφορία. Οι ερευνητές απάντησαν ότι μπορούσαν να σπάσουν τον κώδικα, αλλά προτίμησαν να συνεργαστεί. Ο Πάτερσον έδωσε τον κωδικό και υπέδειξε μια κλήση στις 23 Απριλίου από έναν κωδικό περιοχής του Ταλαχάσι της Φλόριντα. Οι ερευνητές κάλεσαν τον αριθμό, που ανήκε σε επιχείρηση στεγνού καθαρισμού στο Ταλαχάσι, και ο απαντών, ένας άνδρας με παχιά ταϊλανδέζικη προφορά, είπε ότι κανείς με το όνομα Τζίμι δεν εργαζόταν στην εγκατάσταση.

Ωστόσο, ο Πάτερσον επέμεινε ότι ο Τζίμι είχε χρησιμοποιήσει αυτόν τον αριθμό για να τον καλέσει.

Η έρευνα πήρε μια ελικοειδή τροπή όταν ο "ειδικος" κοίταξε βαθύτερα το τηλέφωνο του Patterson. Σε αυτό, βρήκαν πάνω από 300 διαθέσιμες φωτογραφίες της συζύγου του DeSantis, Casey, που είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο. Κάποιες εικόνες είχαν περικοπεί και υποστεί επεξεργασία. Σε μια φωτογραφία γάμου του ζευγαριού το 2009, ο Patterson είχε αφαιρέσει το πρόσωπο του Ron DeSantis και είχε κολλήσει το δικό του πάνω στη φωτογραφία.

«Σε εκείνο το σημείο, οι ανακριτές αμφισβήτησαν όλα όσα τους είπε ο υπολοχαγός Πάτερσον. Σκέφτηκαν ότι μπορεί να έχασε το μυαλό του και να είχε γίνει ένα είδος ερωτευμένου που είχε εμμονή με την Κέισι. Είπε ότι δεν είχε δει ποτέ τις φωτογραφίες και δεν είχε ιδέα πώς έφτασαν στο τηλέφωνό του, ότι κάποιος πρέπει να τις είχε φυτέψει, παρόλο που κατεβηκαν περιοδικά , σύμφωνα με σφραγίδες ώρας και ημερομηνίας».

Είπε κλείνοντας ότι ο Πάτερσον θα παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας και έχει προγραμματιστεί για ψυχολογική αξιολόγηση την Τετάρτη.

Επιπλέον, μας είπαν ότι μόνο «κρατούμενοι υψηλής αξίας» ή HVP, έχουν αποσταλεί στο Camp Blaz στο Γκουάμ. Οι πηγές μας δεν προσδιορίζουν ποια κριτήρια διακρίνουν έναν κρατούμενο υψηλής αξίας από έναν κρατούμενο χαμηλής αξίας. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις