Oι πεζοναυτες εσωσαν τον Στρατηγο Berger απο απαγωγεις της CIA

 

Οι πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών

διέσωσαν την Παρασκευή τον στρατηγό Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ από ένα  "κρυσφυγετο"(safe house) της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη βορειοδυτική Καλιφόρνια, ανέφεραν πηγές από το γραφείο του στρατηγού Σμιθ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο στρατηγός Μπέργκερ εξαφανίστηκε στις 6 Ιανουαρίου αφού έφυγε από το Camp Pendleton στις 6:30 μ.μ. Η εξαφάνισή του ανησύχησε τα Λευκα Καπελα επειδή ο στρατηγός Berger ενημέρωσε χαρακτηριστικά τα άτομα στην αλυσίδα διοίκησης Λευκα Καπελα οτι σχεδίαζε να ξεκινήσει εκτεταμένες συλληψεις. Μετά από 36 ώρες που είχαν περάσει χωρίς να έχουν νέα του, οι πεζοναύτες έψαχναν συστηματικά την περιοχή του Camp Pendleton και τις κοντινές πόλεις και το δασώδες έδαφος για σημάδια του ίδιου ή του οχήματός του. Οι προσπάθειές τους, όμως, αποδείχθηκαν μάταιες. Το προσωπικό του στρατοπέδου Πέντλετον παρακολουθούσε τις συχνότητες επιβολής του νόμου για οποιαδήποτε αναφορά σε έναν αξιωματικό του Σώματος Πεζοναυτών αν τρακαρε με το αυτοκίνητό του ή εμφανιζόταν σε τοπικά νοσοκομεία. Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου του Στρατού των ΗΠΑ και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των Δυνάμεων Πεζοναυτών εξέτασαν εξονυχιστικά συνομιλίες του Deep State με την ελπίδα να βρουν κάποια εικόνα για το πού βρισκόταν ο στρατηγός, σε περίπτωση που είχε απαχθεί, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.


Βρηκαν ενα στοιχειο αργά το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την πηγή μας, ένας πρώην φίλος της CIA επικοινώνησε με το γραφείο του στρατηγού Σμιθ με ένα ανησυχητικό μήνυμα: Ο στρατηγός Μπέργκερ είχε απαχθεί και κρατούνταν αιχμάλωτος σε ένα καταφύγιο της CIA κοντά στο Σέντερβιλ της Καλιφόρνια, περίπου 600 μίλια από το στρατόπεδο Πέντλετον και 10 μίλια από τα σύνορα της Νεβάδα. Ο πράκτορας, είπε η πηγή μας, έδωσε σε έναν δύσπιστο στρατηγό Σμιθ μια διάταξη του "κρυσφυγετου" και λεπτομέρειες για τα μέτρα ασφαλείας του - δεν ήταν κατι περιεργο και χωρίς παράθυρα, σαν κατασκευές που απεικονίζονται συχνά σε ταινίες, αλλά μάλλον μια ταπεινή και κάπως ερειπωμένη αγροικία σε 10 στρέμματα αγονης γης.

Ο πράκτορας είπε ότι η αγροικία είχε άθραυστα παράθυρα, σύστημα εισόδου με πληκτρολόγιο και 4-6 στελέχη της CIA στις εγκαταστάσεις. Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον κωδικό εισόδου.

«Όταν ο στρατηγός Σμιθ τον ρώτησε γιατί ήθελε να βοηθήσει, ο τύπος είπε ότι μερικά άτομα στην υπηρεσία προσπαθούσαν να κάνουν το σωστό. Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να δώσει πληροφορίες για το πώς και πού έγινε η απαγωγή, αλλά επέμενε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ ήταν εκεί και ήταν ακόμα ζωντανός, αλλά ίσως όχι για πολύ. Είπε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ θα μπορούσε να μετακινηθεί ή να εξαλειφθεί», είπε η πηγή μας.

Αν και υποψιασμένος για παγίδες, ο στρατηγός Σμιθ έστειλε αμέσως μια διμοιρία Recon για να δει την αγροικία. Καθώς ο χρόνος ήταν καθοριστικός, οι πεζοναύτες πηγαν με ένα V-22 Osprey τ οποιο αφησαν λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της αγροικίας. Στη συνέχεια ταξίδεψαν με τα πόδια, σταματώντας μια φορά αρκετά κοντά για να επιτηρήσουν τον στόχο χωρίς να εντοπιστούν οι ίδιοι.

Ένας μόνος φρουρός υπηρχε εκει και ηταν ντυμένος με μαύρο τακτικό εξοπλισμό που περιπολουσε  περιμετρικά.

Άναψε ένα τσιγάρο όταν ένας πεζοναύτης του έστησε ενέδρα και κράτησε τη λεπίδα ενός K-bar στον λαιμό του, είπε η πηγή μας. Όταν απειλήθηκε, ο φύλακας εισάγει τον κωδικό της πόρτας, δίνοντας στους πεζοναύτες πρόσβαση στο εσωτερικό.

«Τον φίμωσαν, του είπαν να τους πάει στον στρατηγό», είπε η πηγή μας.

Ο αιχμάλωτος φρουρός τους οδήγησε πρώτα σε μια κουζίνα όπου δύο άντρες με σκούρα κοστούμια κάθονταν σε ένα τραπέζι και έπιναν καφέ. Πεζοναύτες τους πυροβόλησαν και σκότωσαν χρησιμοποιώντας σιωπηλά όπλα(με σιγαστηρες). Παρόμοια μοίρα είχαν δύο απο αυτους που κοιμόντουσαν σε καναπέδες.

Βρήκαν έναν ημιλιποθυμο στρατηγό Μπέργκερ σε ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Το αριστερό του μάτι ήταν μαύρο και μωβ, πρησμένο κλειστό, και τραύματα κάλυπταν το πρόσωπό του. Κάποιος τον είχε ακινητοποιήσει στερεώνοντάς τον στο κρεβάτι με ιμάντες. Προσπάθησε να μιλήσει, αλλά τα λόγια του βγήκαν αργά και περίεργα, σαν ναρκωμένος.

Ο δυνατοτερος πεζοναύτης σήκωσε τον στρατηγό Μπέργκερ χρησιμοποιώντας ένα Fireman’s Carry και διέσχισε τα 2 χιλιόμετρα με τον στρατηγό κρεμασμένο στους ώμους του. Ο επιζών πράκτορας της CIA τέθηκε υπό κράτηση ως αιχμάλωτος.

Ο στρατηγός Μπέργκερ, είπε η πηγή μας, έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία για αποκατασταση τραύματος.

«Ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε και ναρκώθηκε και αναρρώνει», είπε. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις