ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ DRONES "POSEIDON"


 Η πρώτη παρτίδα πυρηνικά οπλισμένων μη επανδρωμένων υποβρυχιων drones Poseidon που κατασκευάστηκε για ειδικούς σκοπούς στο Belgorod

Κατασκευάστηκε η πρώτη παρτίδα υποβρυχιων drones με πυρηνική ικανότητα Poseidon για το πυρηνικό υποβρύχιο ειδικής χρήσης Project 09852 Belgorod, δήλωσε στο TASS τη Δευτέρα πηγή προσκείμενη στη ρωσική στρατιωτική και αμυντική βιομηχανία.
«Η πρώτη παρτίδα πυρομαχικών Ποσειδών έχει κατασκευαστεί και σύντομα θα παραδοθεί στο πυρηνικό υποβρύχιο ειδικού σκοπού Belgorod», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, αναφέρθηκε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία διάφορες δοκιμές βασικών εξαρτημάτων των υποβρύχιων drones Poseidon, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας πυρηνικής ενέργειας.
Το TASS δεν έχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Υποβρύχιο Belgorod 

Το υποβρύχιο ειδικού σκοπού Project 09852 Belgorod, ο πρώτος φορέας υποβρύχιων drones με πυρηνική ενέργεια Poseidon, κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου 2019. Το υποβρύχιο είχε αρχικά προγραμματιστεί να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2020. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, Η παράδοσή του καθυστέρησε καθώς δεν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των δοκιμών του, γεγονός που οφειλόταν και στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το υποβρύχιο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει ποικίλα ερευνητικά καθήκοντα και να εφαρμόζει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μπορεί να μεταφέρει στο σκάφος του διάσωσης σε βαθιά νερά και αυτόνομα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα.

Στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος της Ρωσίας έως το 2027, οι ναυπηγοί θα παραδώσουν τρία πυρηνικά υποβρύχια ειδικής χρήσης στο ρωσικό ναυτικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις