ΜΕΛΙ

 


Γνωρίζατε ότι ένα από τα πρώτα νομίσματα στον κόσμο είχε πάνω του το σύμβολο της μέλισσας;

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ζωντανά ένζυμα στο μέλι;

Γνωρίζατε ότι σε επαφή με μεταλλικό κουτάλι αυτά τα ένζυμα πεθαίνουν; Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε μέλι είναι με ξύλινο κουτάλι, αν δεν μπορείτε να βρείτε, χρησιμοποιήστε πλαστικό.



Γνωρίζατε ότι το μέλι περιέχει μια ουσία που βοηθά τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί καλύτερα;

Γνωρίζατε ότι το μέλι είναι μια από τις σπάνιες τροφές στη γη που από μόνη της μπορεί να συντηρήσει την ανθρώπινη ζωή;

Γνωρίζατε ότι οι μέλισσες έσωσαν ανθρώπους στην Αφρική από την πείνα;

Ένα κουταλάκι μέλι είναι αρκετό για να συντηρήσει την ανθρώπινη ζωή για 24 ώρες;

Γνωρίζατε ότι η πρόπολη που παράγουν οι μέλισσες είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ;

Γνωρίζατε ότι το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης;

Γνωρίζατε ότι τα σώματα των μεγάλων αυτοκρατόρων του κόσμου θάβονταν σε χρυσά φέρετρα και στη συνέχεια καλύπτονταν με μέλι για να αποφευχθεί η σήψη;

Γνωρίζατε ότι ο όρος " HONEY MOON" προέρχεται από το γεγονός ότι οι νεόνυμφοι κατανάλωναν μέλι για γονιμότητα μετά το γάμο;

Γνωρίζατε ότι μια μέλισσα ζει λιγότερο από 40 ημέρες, επισκέπτεται τουλάχιστον 1000 λουλούδια και παράγει λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, αλλά γι' αυτήν είναι μια ολόκληρη ζωή.

Σας ευχαριστούμε, ΜΕΛΙΣΣΕΣ!












ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΑΙΟ,ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΙΛΦΙΟ.ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ,ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ,ΣΑΡΔΗΝΙΑ,ΘΡΆΚΗ ΒΟΙΩΤΊΑ ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΤΕΚΝΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΊΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΤΕΧΝΗ,ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ,ΠΉΞΗ ΤΥΡΙΟΥ,ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΑΜΠΕΛΙΏΝ, ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΙ "ΝΥΜΦΕΣ",ΚΙ Ο ΧΕΙΡΩΝ.

    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΈΛΙΣΣΑ ΓΥΝΗ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΟΜΜΩΣΗ ΣΤΗΘΟΣ,ΚΑΙ ΦΤΕΡΆ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΉΤΕ ΟΤΙ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΑΣ.
    ΦΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΓΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ.ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΝΥΜΦΗ=ΠΛΕΙΑΔΕΙΑ,ΚΟΜΜΩΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΣΗ ΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΊΡΕΤΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΥ "ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ" ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

    ΒΟΥΓΟΝΙΑ ΕΦΗΡΜΟΣΕ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΉΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΆΖΕΙΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΗ ΜΕΘΟΔΟ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΟΥ,ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
    ΒΟΥΣ,ΤΑΥΡΟΣ,ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο Μ45 Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΔΕΡΦΑΔΩΝ,ΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΜΕΣΩ ΑΡΙΣΤΑΙΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις