ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ...

 

Ο βραβευμένος Βρετανός δημοσιογράφος, John Pilger, από την Αυστραλία όπου βρίσκεται σήμερα, αποκάλυψε ότι το NHS, (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας), πραγματοποίησε
μια άσκηση στο Λονδίνο το 2016 με θέμα την επερχόμενη πανδημία, αλλά ενώ από την άσκηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι το σύστημα ήταν ανέτοιμο τα πορίσματα της άσκησης που υποδεικνύουν ότι ήξεραν τι θα γίνει, καταχωνιάστηκαν και δεν έγινε από τότε τίποτα για να εμποδιστεί η εξάπλωση με αποτέλεσμα σήμερα με το Covid-19, να έχει ανεξέλεγκτη αύξηση των θυμάτων.
Μιλώντας στο Going Underground της RT, ο Pilger δήλωσε ότι το 2016 η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διεύθυνε μια άσκηση στο Λονδίνογια ένα ξέσπασμα θανατηφόρου επιδημίας.
Περιέγραψε την αποτυχία της άσκησης ως «έγκλημα» και αποκάλυψε στον δημοσιογράφος Afshin Rattansi ότι τα ευρήματα από την άσκηση, με τίτλο Cygnus, είχαν κρυφτεί από την κυβέρνηση.
«Το αποτέλεσμα της άσκησης ήταν ότι οι υπηρεσίες υγείας ήταν διαλυμένες , δεν υπήρχαν αρκετά κρεβάτια, δεν υπήρχαν αρκετοί ανεμιστήρες, δεν υπήρχαν αρκετοί κλινικοί γιατροί στα σωστά σημεία. Το όλο σύστημα, το οποίο είχε υποστεί κάταγμα από περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις για χρόνια, απέτυχε », είπε.
Ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι το NHS είχε «καταστραφεί» από την απόφαση της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Tory να εισαγάγει τον νόμο περί υγείας και κοινωνικής πρόνοιας το 2012.
Οι αποκαλυπτικές αυτές δηλώσεις του Pilger έρχονται μια μέρα μετά την καταγραφή των περισσότερων θανάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της κρίσης με πάνω από 900 θανάτους εκείνη την μέρα.
Εντωμεταξύ οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Μετρήσεων Υγείας και Αξιολόγησης στο Σιάτλ των ΗΠΑ, προειδοποίησαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει η ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται χειρότερα από το Covid-19, πιθανόν να αντιπροσωπεύει το 40% των θανάτων της ηπείρου.




















ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις